Сексапилният Пазител на Галактиката Крис Прат ще се завърне на големия екран в дългоочакваното отваряне на един от най-култовите увеселителни паркове в историята на киното. На 12 юни 2015 г. ДЖУРАСИК СВЯТ ще отвори врати 22 години по-късно.

Този път легендарният атракцион ще бъде още по-главозамайващ и високоадреналинов. „Джурасик свят“ представлява нова, ултрамодерна и свръхтехнологична версия на познатия от предишните филми „Джурасик парк“. Разположен на остров край Коста Рика, той е луксозен курорт, в който хиляди посетители влизат в досег с живи праисторически същества.

Първият трейлър на ДЖУРАСИК СВЯТ разкрива някои от изумителните атракции – круиз в Креда, пътуване с жиросфера и хранене на мозазавър. Всичко в парка изглежда достатъчно спокойно и безопасно, за да може дете да го посети без родителите си. В началото на трейлъра виждаме именно майка, която изпраща двете си деца на екскурзия до приказното място (по-малкото е Тай Симпкинс, познат ни от „Железният човек 3“).

С времето обаче посетителите на парка са започнали да намаляват и ръководството решава да предприеме мерки, като създаде нова атракция. Директорът Клер (Брайс Далас Хауърд, позната от „Спадърмен 3“ и „Здрач: Затъмнение“) с гордост съобщава, че в лабораторията е създаден първият генетично модифициран хибриден динозавър.

Не всички, обаче, са доволни от тази игра на Бог. Героят на Крис Прат - бившият военен Оуен - смята, че не е добра идея и скоро опасенията му се потвърждават. Когато супердинозавърът изчезва, ще бъде необходима не само божията, но и неговата помощ, за да се спаси положението.

Изпълнителен продуцент на филма е майсторът на зрелищното приключение Стивън Спилбърг. Сценарист е Майкъл Крайтън („Спешно отделение“), който също е сред създателите на първите три филма от поредицата.

ДЖУРАСИК СВЯТ идва в кината на 12 юни 2015 г. на 3D и IMAX 3D.