Любими актьори от най-успешния съвременен български сериал „Под прикритие“ ще покорят САЩ и Канада в края на октомври с постановката „Агенти“. Турнето е очаквано продължение след три много успешни театрални сезона на родна земя.

Александър Сано, Бойко Кръстанов, Ивайло Захариев, Иво Йончев, Йосиф Шамли, Роберт Янакиев, Снежана Макавеева и новото попълнение в екипа – Явор Бахаров – стягат куфарите за вълнуващи срещи с жадните за българска реч и култура наши сънародници отвъд океана.

След три успешни сезона и над 80 представления в цяла България, любимците от малкия екран ще изминат близо 4000 километра за две седмици между градовете Монреал и Торонто в Канада и Чикаго, Бостън и Ню Йорк в Щатите. Последна спирка преди заминаването им е София, където агентите ще играят на 2 октомври в театър „Театро“.

„Хората в цяла България ни посрещат изключително топло. Вярно е, че ни познават от малкия екран, но живата връзка носи магия, която не може да се замени дори с кино лента. Много често по улиците или след представление ни срещат българи, които живеят в чужбина, с думите „хайде, елате и при нас в Америка, например.“ Именно заради тези покани решихме да направим турнето,“ коментира инициатора на пътуването Ивайло Захариев. Хитовата продукция „Агенти“ е поставена по пиесата „Гленгари Глен Рос“, с която американският драматург Дейвид Мамет взима „Пулицър“. Оригиналното ѝ заглавие е познато на публиката още и от едноименния филм от 1992. Родната постановка е и режисьорски дебют на големия актьор Владимир Пенев, който в „Под прикритие“ направи една от най-силните роли – тази на шефа от ГДБОП Емил Попов.

На какво е способен човек, когато е притиснат до стената? Според гениалният майстор на интригата Дейвид Мамет – на всичко! Четирима отчаяни агенти на недвижими имоти са принудени да продадат и невъзможнотото, за да не бъдат уволнени от корпорацията си. В тежките времена на финансова криза в Чикаго, „отличници“ и „загубеняци“ имат 48 часа, за да „затворят“ сделките си и да оцелеят в офисната джунгла.

Лъжи, ласкателства, подкупи, кражби, заплахи и влизане с взлом са само малка част от новите тактики на агентите. Но в света на бизнеса правилото е, че няма правила. Приятелите стават врагове, овцете стават вълци, всеки играе срещу всеки... Неочаквано начало и още по-неочакван край ще види българската публика в САЩ и Канада тази есен.

Турнето се осъществява благодарение на щедрото спонсорство на мебела къща „Метрон“, The Coca-Cola Company и уиски „Paddy”.

Датите са: 28.10 – Торонто, 29.10 – Монреал, 03.11 – Чикаго, 04.11 – Бостън, 05.11 – Ню Йорк