В началото на 70-те години малко след случая „Перон“ представен във филма „Заклинанието“, познатите ни демонолози Ед и Лорейн Уорън придобиват популярност със способностите си. Група млади и много уплашени медицински сестри се свързват с тях за помощ, защото притежават артикул, който е обсебил живота им. Те успяват да спрат Анабел, затваряйки демоничната кукла в стая, пазеща най-голямата колекция от прокълнати предмети в света. Поради мащаба на злото в стаята и опасността, която крие Анабел, тя е заключена във витрина от разрушената църква "Света Троица" и свещеник я освещава всяка седмица. Година по-късно, против всички забрани, тяхната невръстна дъщеря Джуди и любопитните ѝ приятели решават да посетят зловещата стая и, уви, неволно събуждат Анабел и всички демонични духове затворени там.
Това е третият филм от поредицата на New Line Cinema за злокобната кукла, чието действие се развива във вселената на „Заклинанието“. Гари Добърман, който е сценарист на филмите „Анабел“, „Анабел 2: Сътворение“, „ТО“ и предстоящият „ТО: Част втора“ прави своя режисьорски дебют. Създателят на вселената на „ЗаклинаниетоДжеймс Уан и Питър Сафран („Аквамен“) са продуценти на филма.
Патрик Уилсън („Аквамен“, „Пазителите“, „Фантомът на операта“) и Вера Фармига („Годзила: Кралят на чудовищата“, „Високо в небето“), са отново в ролите на Ед и Лорейн Уорън, Макена Грейс („Капитан Марвел“) изпълнява ролята на дъщеря им Джуди, а в ролите на нейните приятелки Мери Елън и Даниела се превъплащават Мадисън Айсман („Джуманджи: Добре дошли в джунглата“) и Кейти Сариф.