Сандра Бълок, Кейт Бланшет, Ан Хатауей, Минди Кейлинг, Сара Полсън, Акуафина, Риана и Хелена Бонъм Картър обединяват сили за екшън приключението „Бандитките на Оушън“.

Пет години, осем месеца, 12 дни... и малко отгоре. Това е времето, за което Деби Оушън (Сандра Бълок), току-що освободена от затвора, планира най-големия обир в легендарната си кариера.

Тя знае от какво има нужда – отбор от най-добрите в своята област, започвайки с бившата й партньорка в престъпленията Лу (Кейт Бланшет). Двете събират екип от специалистки: бижутерката Амита (Кейлинг); мошеничката Констанс, подвизаваща се по улиците (Акуафина); експертката по всякакви кражби Тами (Полсън); хакерката Девета топка (Риана); и модната дизайнерка Роуз Уейл (Бонъм Картър).

Мишената са 150 милиона долара в диаманти – диамантена огърлица, която ще украсява шията на световно известната актриса Дафни Клугер (Хатауей). Тя ще бъде голямата звезда на събитието на годината – балът на „Метрополитън“.

Планът им изглежда стабилен, но той трябва да бъде изпълнен безупречно от всички от екипа, които ще трябва да се промъкнат и измъкнат пред погледите на целия град.

В „Бандитките на Оушън“ участват още Ричард Армитаж в ролята на Клод Бекер, подозиращия нещо кавалер на Клугер на бала, и Джеймс Кордън в ролята на Джон Фрейзър, застрахователен агент, който се опитва да подреди всички парчета от пъзела.