„Дисни“ показа първия тийзър трейлър на римейка на култовата анимация от 1994 година „Цар Лъв“.

Гласът на Симба е поверен на Доналд Глоувър, а Бионсе озвучава лъвицата Нала. С гласа на Чиуетел Еджиофор говори завистливият и зъл Скар. Феновете на лентата от 1994 година пък ще могат да се насладят на участието на Джеймс Ърл Джоунс, който озвучава Муфаса, както в оригинала, така и в римейка.
Ще видим и абсолютните любимци на феновете - Тимон и Пумба, озвучени от Били Айкнър и Сет Роугън, както и ехидните хиени и пернатия Зазу.

Първият трейлър на „Цар Лъв“ отваря вратите към „Лъвските земи“, при това изключително гръмко. В него виждаме известната сцена, в която жрецът Рафики представя новородения Симба пред всички животни.

С излизането си преди повече от 24 години „Цар Лъв“ завладя сърцата на хората и се нареди сред абсолютните рекордьори във филмовата индустрия по редица критерии. Една от най-емблематичните песни на сър Елтън Джон – „Can You Fell The Love Tonight“, включена във филма, му носи Оскар за оригинална песен. „Цар Лъв“ печели още една награда Оскар за музиката на Ханс Цимер, три приза Златен глобус и много други.

Направете път! „Цар Лъв“ влиза в кината на 19 юли на 2D, 3D и IMAX 3D в дублирана и субтитрирана версия.

„Дисни“ показа първия тийзър трейлър на римейка на култовата анимация от 1994 година „Цар ЛПремиерата на филма ще е през юли 2019 година , а сред актьорите, озвучаващи ролите, са Сет Роугън, Доналд Глоувър, Чиуетел Еджиофор, Джеймс Ърл Джоунс и Бионсе. Режисьор на лентата е Джон Фавро, който направи и успешен римейк на "Книга за джунглат