МАЛКО ПОВЕЧЕ ОТ МЕСЕЦ ПРЕДИ ПРЕМИЕРАТА НА ЦАР ЛЪВ ОТКРЕХВАМЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ВРАТАТА КЪМ ВИЗУАЛНАТА ПРИКАЗКА, КОЯТО НИ ОЧАКВА

До завръщането на царя остава много малко. На 19 юли кината ще бъдат огласени от една от най-емблематичните филмови мелодии, а добре познатата история ще се възроди триумфално, за да надхвърли всички очаквания. Вълнението е огромно и всяка миниатюрна частица, която успяваме да видим от мащабната продукция, засилва нетърпението и буди небивал интерес.

За да повдигнат завесата към зрелищната продукция, Дисни публикуваха нови и много любопитни материали. Всички фенове вече могат да видят самостоятелни плакати на най-известните и обичани герои от филма и ново специално видео, в което звучи неостаряваща реплика „Симба, спомни си кой си ти“. Най-атрактивното съдържание е видео материал, който за първи път разкрива гласа на прекрасната Нала, или иначе казано, на поп-иконата Бионсе. Изключително важно за всеки истински кинофен е и появата на първите кадри с Тимон и Пумба, които ни потвърждават, че ни очакват високи дози смях и забавление.

Цар Лъв е един от филмите, който предизвиква заразна еуфория и всичко дотук е абсолютна предпоставка за високата летва, която ще постави както пред всички продукции от същия жанр, реализирани до сега, така и в цялата киновселена.

Освен поредното доказателство, че филмовата индустрия е един от най-мощните инструменти в съвременната реалност както за забавление, така и за технологичен прогрес, продукцията Цар Лъв всъщност заявява и изключително категорична социална ангажираност на световно ниво. Уолт Дисни стартира глобална кампания за повишаване на информираността за кризата, пред която са изправени лъвовете и други диви животни в Африка. Кампанията "Protect the Pride" на Цар Лъв се фокусира върху защитата и възстановяването на лъвските популации и местообитанията, от които се нуждаят. Дисни вече са дарили повече от 1,5 милиона долара на Фонда за възстановяване на дивите животни (WCN), а партньорите на компанията ще направят допълнителни безвъзмездни дарения. Цар Лъв дава възможност и на всички фенове да подпомогнат каузата и да постигнат общ принос до 3 млн. долара, участвайки в организирани активности и купувайки специални продукти, посветени на филма. Известен факт е, че премиерата на оригиналната анимация се случва точно преди 25 години. За същия период Африка е изгубила точно половината лъвове на територията си, а оставащите към днешна дата са само 20, 000. Ето защо успеха на кампанията е от жизнена важност, а филмът е прекрасен повод за обединяване на усилия и изпращане на положителни послания.

Повече за кампанията може да разберете тук: https://partners.disney.com/the-lion-king-protect-the-pride.
Режисьор и сценарист на Цар Лъв е създателят на феномена от 2016 г. Книга за джунглата Джон Фавро, който е и част от продуцентския екип заедно с Джефри Силвър и Карън Джилкрист.
И по примера на един от най-колоритните филмови тандеми си казваме „Хакуна матата“ и чакаме 19 юли, когато Цар Лъв завладява кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.