Пълна зала за премиерата на първия български 3D филм. Деца и възрастни се наредиха на опашка, за да се снимат със създателя на първата българска триизмерна пълнометражна анимация „Българ”.

Премиерата на филма беше във вторник вечерта в столичното кино Cine Grand, като още в 18.30 часа аниматорът Неделчо Богданов беше заобиколен от малчугани, които искаха да се снимат с него и да си вземат автографи. Фотосесията продължи близо час, като „Българ” беше прожектиран пред пълна зала в присъствието на рапъра Спенс, който изпълнява песента от филма.

Лентата е продължение на едноименния сериал, който се превърна в истински хит в интернет, въпреки че досега не е показван по телевизията. Комедийната анимационна поредица представя един алтернативен поглед към България с много препратки към света на киното и шоубизнеса.

Във филма феновете на „Българ” ще видят няколко нови герои, сред които е и Бети – танцьорка, която ще помогне на един от главните герои да се измъкне от голяма опасност. От петък анимацията ще може да се гледа в общо 17 български града като София, Пловдив, Варна, Пазарджик, Мездра, Каварна и Панагюрище.

Информация- в-к Новинар