Приключиха снимките на дългоочаквания динозавърски трилър "Джурасик свят" - четвъртият филм от праисторическата поредица, започнала с комерсиалния шедьовър на Стивън Спилбърг от 1993-а "Джурасик парк".

Премиерата на новото зрелище е предвидена за лятото на 2015-а, а от студиото "Юнивърсъл" вече разгръщат мащабната маркетингова кампания. Постепенно в интернет се завъртат снимки и плакати от "Джурасик свят", а феновете вече чакат и първите кратки кадри.

За съжаление Стивън Спилбърг е само продуцент, а на режисьорския стол се е настанил младият Колин Тревъроу, направил име с независимия филм от 2012-а Safety Not Guaranteed. Ето как режисьорът описва сюжета на новия дино епос: "Действието на "Джурасик свят" се развива в напълно функциониращ парк на Исла Нублар. Атракцията приема повече от 20 000 посетители всеки ден.

Има елементи на биологичен резерват, сафари, зоологическа градина и увеселителен тематичен парк. Има луксозен курорт с хотели, ресторанти, нощен живот и голф игрище. Има и динозаври. Можете да се приближите до тях, и то по-близко, отколкото сте си представяли".