След като Джурасик свят се превърна в най-успешния филм на 2015 г. и към момента е трети по приходи на всички времена, от Universal обявиха, че следващото заглавие ще излезе на голям екран на 22 юни 2018 г. Българските фенове на култовата поредица за огромните праисторически животни ще имат уникалната възможност да гледат новия филм на голям екран две седмици преди световната премиера. Джурасик свят 2 ще дойде в България седмица преди старта на Световното първенство по футбол в Русия – на 8 юни 2018 г.

За продължението на този мащабен проект са обявени повече подробности от обичайното на толкова ранен етап от продукцията. Разбира се, няма филм от поредицата Джурасик, който да мине без намесата на Стивън Спилбърг. Той ще се завърне като продуцент на новото попълнение. Този път Колин Тревароу ще бъде ко-сценарист, а от Universal все още не са обявили кой ще заеме неговото място на режисьорския стол. В главните роли в Джурасик свят 2 отново ще видим двете звезди от първата част – Крис Прат и Брайс Далас Хауърд. Екипът все още не е повдигнал завесата около сюжета на новото попълнение, но упорито се носят слухове, че за да продължи да бъде интересна на зрителите, поредицата трябва да напусне острова. Част от спекулациите се завъртат около бягството на доктора в края на блокбъстъра от тази година. Дали на героя на Крис Прат няма да се наложи да спасява света от динозаври, създадени за военни цели?

В България Джурасик свят се превърна в истински фаворит на кинозрителите. До момента филмът е събрал приходи от 1 350 000 лв. Над 136 000 зрители са гледали дългоочакваното продължение на класиката на Стивън Спилбърг. Глобалният боксофис на Джурасик свят надвиши $1,5 милиард в световен мащаб. За сравнение Джурасик парк е събрал малко над $1 милиард.