Дни на италианското кино ще се проведат в този и следващия уикенд в LUCKY Дом на киното в Пловдив. Общо шест филма стават част от събитието, което се откри в петък, 7 декември с филма „Наградата“. До следващата неделя, 16 декември, предстоят още 5 забавни и вълнуващи заглавия на промоционална цена от 3 лева за събитието, организирано от Италианския културен център.

Драматичната и забавна история на богат финансист, който трябва да полага обществено полезен труд ще можем да гледаме тази вечер в „Аз съм ураган“. Филмът за Нума Темпеста – или в превод Нума „Ураганът“ – ни представя историята за заможния бизнесмен, който е уличен в укриване на данъци и в продължение на една година трябва да помага в център за приемни грижи, редом с хора от „края на опашката“. Главнията роля се изпълнява от Марко Джалини, за която е номиниран за „Сребърна лента“ за най-добър комедиен актьор. Филмът е тази вечер, 8 декември, от 19:00 часа.

В неделния следобед, от 17 часа, програмата на „Дни на италианското кино“ включва друго весело заглавие – „Колелото на живота“. Филмът е колаж от творби на няколко режисьора, които ни предлагат 6 кратки епизода, свързани с рисковото положение на младите хора – разказ от седем дебютиращи италиански режисьора, които едновременно ще ни разсмеят и разплачат. Интересен факт за филма е, че средствата за реализирането му са събрани чрез „краудфъндинг“. Самото заглавие има и престижно отличие от известния феситвал за независимо кино в Торонто, където печели наградата за най-добър филм.

През следващата седмица предстоят още три интересни заглавия. Следващия петък, 14 декември, от 19 часа ще можем да гледаме „Докато има просеко, има надежда“. Филмът с две номинации за „Златен глобус“ предлага история за криминално разследване сред общество винари, чиито живот се върти около производството на известното вино „просеко“. В събота, 15 декември, отново от 19 часа ще се срещнем с „Двама малки италианци“ – прекрасна история за наивни приятели с малко нестандартно поведение, които бягат от малкото си селце в приключения из Европа. Панорамата на италианското кино завършва в неделя, 16 декември от 17 часа, с „Ленивците“ – драма за преуспял и уважаван журналист, който се опитва да се грижи за мързеливия си син.

Панорамата на италианското кино се провежда в LUCKY Дом на киното с подкрепата на Италанския културен институт. Билетите са на промоционалната цена от 3 лева. Билети могат да се вземат от касата на LUCKY Дом на киното.