Доктор Дулитъл

DOLITTLE

Жанр: приключенски

Участват: Робърт Дауни Джуниър, Антонио Бандерас, Майкъл Шийн, Джеси Бъкли и др.

Режисьор: Стивън Гейгън

Продуценти: Джо Рот, Джеф Кирхенбаум, Сюзън Дауни

Изпълнителни продуценти: Робърт Дауни Джуниър, Сара Брадшоу, Закари Рот

Робърт Дауни Джуниър вдъхва живот на един от най-колоритните и енергични образи в литературата и превръща дългоочакваната продукция Доктор Дулитъл в ярко преосмисляне на класическата приказка за човека, който може да говори с животни.

Седем години след като е загубил съпругата си, ексцентричният д-р Джон Дулитъл, известен лекар и ветеринар на кралицата на Англия Виктория, е изолиран зад високите стени на имението „Дулитъл“ единствено в компанията на любимите си екзотични животни. Но когато младата кралица (Джеси Бъкли) се разболява тежко, на Дулитъл му се налага да предприеме опасно пътуване към митичен остров в търсене на вълшебно лекарство. Възвръщайки остроумието и смелостта си, той се сблъсква със стари противници и открива нови чудати създания, а пътуването се превръща в най-епичното приключение на живота му.

Към смелото пътешествие на Доктор Дулитъл се присъединява младият и самоназначил се за негов чирак Хари Колет (Дюнкерк), както и нестандартната група от неговите приятели животните, сред които тревожна горила, ентусиазирана, но с не много развит интелект патица, дует цинични щрауси, екзалтирана полярна мечка и решителен папагал, който служи като най-доверен съветник на Дулитъл.

Във филма участват още Антонио Бандерас (Непобедимите 3, Маската на Зоро), Майкъш Шийн (Пасажери), носителят на „Оскар“ Джим Броудбент (Легендата за Тарзан, Облакът Атлас) и др.

Режисьор на филма е носителят на „Оскар“ Стивън Гейгън (Трафик), а продуценти са Джо Рот, Джеф Кирхенбаум и Сюзън Дауни. Изпълнителни продуценти на филма са Робърт Дауни Джуниър, Сара Брадшоу (Господарка на злото, Мумията) и Закари Рот (Господарка на злото 2).

Доктор Дулитъл идва в кината на 17 януари на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.