КАК ДА СИ ДРЕСИРАШ ДРАКОН: ТАЙНСТВЕНИЯТ СВЯТ ПРЕДСТАВЯ КУЛМИНАЦИЯТА НА ЕДНА ОТ НАЙ-ОБИЧАНИТЕ АНИМАЦИОННИ ИСТОРИИ.

DreamWorks Animation представя дългоочакваната кулминация на един от най-популярните анимационни франчайзи във филмовата история: Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят, която в началото на 2019 година ще зарадва публиката с впечатляваща развръзка. Първият трейлър на това киноприключение поднася на зрителите един изключителен емоционален заряд, показвайки ярка комбинация от драматични моменти, забавни разговори, саможертвени подвизи и една специална обща енергия, която просто заразява.

Невероятното приятелство, започнало между един подрастващ викинг и страховития дракон Нощен бяс, се превръща в епична трилогия, завладяла живота и на двамата. В този епизод Хълцук и Беззъб най-накрая откриват призванията си: Хълцук като вожд на селото и владетел на Бърк заедно с Астрид, а Беззъб –да поведе своя вид.

Борейки се с ежедневните предизвикателства, те се изправят пред най-тъмната заплаха, с която са се сблъсквали до сега. Тя, както и появата на прекрасния женски дракон Светъл бяс, ще поставят на изпитание връзката помежду им както никога досега.

Режисьорът Дийн Деблоа се завръща и за тази част от поредицата, а именно - Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят. Филмът е продуциран от Брад Луис (Рататуи, Мравката Z), както и от продуцента на филмите от поредицата Как да си дресираш дракон Бони Арнолд (Играта на играчките, Тарзан).
Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят ще завладее кината от 1 февруари 2019 година на 2D и 3D.