Когато си мъртъв, си мъртъв. Но понякога смъртта е само началото.

Шокиращ екзорсизъм излиза извън контрол, отнемайки живота на една тийнейджърка. Месеци по-късно бившото ченге Мегън Рийд (Шей Мичъл) се опитва да вкара живота си в релси, след като не успява да предотврати убийството на своя партньор и затъва в блатото на наркотиците и алкохола, за да преодолее загубата. Докато си стъпи на краката, Мегън започва работа в моргата в болница в Бостън, където в усамотението си на това тихо място намира неочаквано спокойствие.

Но една нощ, след като тук е докарано едно ужасно обезобразено тяло, нещата започват да се променят. Останала сама из подземните коридори на моргата с осакатения труп, Мегън е връхлетяна от ужасяващи видения. Изпитвайки съмнения дали може да разсъждава трезво, тя се опасява, че трупът е обладан от безмилостна демонична сила и е готов отново да възкръсне и да убива.

Вледеняващ хорър трилър, който ще ужаси зрителите, продукцията на Screen Gems ДЯВОЛЪТ В ТЕБ е с участието на Шей Мичъл, Стана Катич, Грей Деймън, Ник Тюн, Джейкъб Минг-Трент, Макс МакНамара, Луис Хертум, Джеймс А. Уотсън Мл. и Кърби Джонсън. Дидерик ван Ройен (Daylight, Taped) е режисьор, а сценарист е Брайън Сийв (сериала Писък, Торбалан 2). Продуценти на филма са Тод Гарнър и Шон Робинс от Broken Road Productions. Глен С. Хейнър е изпълнителен продуцент. Андреа Ажемиън е копродуцент. Оператор е Ленърд Хилидж, а монтажисти са Стенли Колк и Джейк Йорк.

Художник е Пола Лус, костюмите са дело на Дебора Хюхол, а автор на музиката е Джон Фризъл.

КОШМАРЪТ НА ЕДНА ЖЕНА ЩЕ УЖАСИ ЖИВОТА ВИ

Заклинателят, Да изплашим Джесика до смърт, Преследването на Джулия – всички тези класически филми от 70-те, майсторски изграждащи вледеняващ психологически ужас, са истинско вдъхновение за режисьора Дидерик ван Ройен. В неговия филм ДЯВОЛЪТ В ТЕБ звездата от Големите малки лъжи Шей Мичъл изпълнява първата си главна роля. Превъплъщавайки се в бившото ченге Мегън Рийд, Мичъл представя на екрана достатъчно силна героиня, която има своите тежки моменти, но е готова на всичко да се изправи отново на крака. За да го направи обаче, тя трябва да преодолее предизвикателства, които дори и не си е представяла, след като поредица от свръхестествени събития я карат да постави под съмнение своя здрав разум. Една демонична сила се е насочила към Мегън и няма да се спре пред нищо, докато не я види мъртва и победена.

ДЯВОЛЪТ В ТЕБ е резултат от усилията на продуцентите Тод Гарнър и Шон Робинс, които са завладяни от идеята да направят наистина страховит филм на ужасите. „Започнахме да разработваме идеи и сюжети, за които смятахме, че са страшни. Този филм специално е базиран на една статия за човек, работил в една морга“, разказва Робинс. „Идеята за една млада жена, останала сама в моргата, която още не е свикнала с труповете, с миризмата, с изолацията, беше нещо, което ни заинтригува. Имах приятел, чийто баща работеше в моргата, и той ми е разказвал разни истории. Винаги това ми се е струвало като чудесно място, в което да поставиш един герой, както направихме с Мегън, и така да я изложим на нещо, което е адски страшно“.

„Това е история за една жена, която има проблеми със своето психическо равновесие, и е приклещена в една наистина ужасна ситуация, покрай своята много самотна и страховита работа“, допълва продуцентът Тод Гарнър. „В началото тя не е много сигурна дали губи разсъдъка си или й се случва нещо свръхестествено. Страшно е да си през нощта в една морга. Мисля, че това е наистина интересна предпоставка – някой,

който се бори отново да вкара живота си в обичайния ритъм, попаднал в тази много странна ситуация“.

Сценаристът Брайън Сийв, работил по сериала на MTV Писък и Торбалан 2, моментално е запален от идеята. „Обсъждахме няколко възможно най-лоши ситуации и реших, че да бъдеш затворен сам през нощта в една морга е едно добро начало за филм на ужасите“, казва Сийв. „Със сигурност е нещо, което не бих искал да ми се случи, и след като идеята за това ме ужасяваше, значи от нея можеше да се получи добър филм. Винаги съм харесвал филмите на ужасите, в които се набляга повече на психологията, когато се поставя под съмнение здравословното състояние на главния герой, и обикновено той или тя се пита дали не губи разсъдъка си“.

Историята не започва с Мегън, героинята на Шей Мичъл, а с шокиращ екзорсизъм, на който е подложена младата Хана Грейс. Тийнейджърката е жертва на демонично обсебване, докато отец Маркато и неговия асистент отец Кънингам отчаяно се опитват да я освободят от хватката на злото. Злият дух уверява своите противници, че ще живее завинаги в тялото на Хана и техните усилия са безсмислени. В крайна сметка момичето е удушено с възглавница, за да се сложи край на нейните мъки. Или поне така се предполага.

След това се срещаме с бившото ченге Мегън. Тя отива на интервю за нова работа като асистент в моргата в болница в Бостън. Това е същата сграда, в която тя доскоро е прекарала време в опит да се възстанови от наркозависимост, след като нейният партньор е убит по време на служба. Макар че оказващата й подкрепа медицинска сестра Лиза се притеснява, че Мегън ще работи сама, тя е доволна да види нейните усилия да се възвърне към нормалния си ритъм на живот. Работата през нощта не е за всеки, но да е заета с нещо в часовете, когато е най-изкушена да се върне към старите навици, ще е от полза за Мегън.

В началото новата работа се отразява добре на Мегън. Тя се сприятелява с малкото служители, работещи нощни смени в болницата. Нейният бивш приятел, полицаят Андрю се притеснява как ще й подейства тази необичайна обстановка, но Мегън е убедена, че нейното продължително усамотение ще й помогне да се възстанови.

Но след като тук е докарано осакатеното тяло на млада жена, Мегън започва да забелязва поредица от странни и необясними събития. Осветлението премигва. Машините се развалят. Но най-обезпокоително от всичко е това, че раните върху трупа започват да

избледняват, сякаш той е намерил начин да ги излекува. Мегън първоначално решава, че всичко е продукт на нейното въображение, но скоро тя започва да вярва, че е в голяма опасност, преследвана от враг, който няма да се спре пред нищо, за да отнеме живота й.


Това, което врагът й не предполага, е че Мегън няма да се предаде толкова лесно.

„При изграждането на тона и типа ужаси, които искахме да пресъздадем, съм се вдъхновявал от елементи, които са ме впечатлили във филми като Сиянието, Бебето на Розмари, Отвращение, Мухата – ужас, който не те оставя на мира“, казва Робинс. „Да, целта е хората да се страхуват, но исках седмица след като са гледали филма, да си кажат: Уау, това много ме впечатли, беше страшно. За този филм черпихме вдъхновение от Пришълецът със Сигърни Уивър като силна жена в затворено пространство, бореща се със зла сила, която е много по-мощна от нея“.