Любимото на малки и големи феноменално семейство се завръща във Феноменалните 2. Този път Хелън (Холи Хънтър) действа като Еластина под светлините на прожекторите, оставяйки Боб (Крейг Т.Нелсън) у дома с Виолета (Сара Вауъл) и Даш (Хък Милнър) да се справя с всекидневните героизми на „нормалния“ живот. Тази трудна за всички промяна става още по-тежка поради факта, че семейството все още не е наясно с пробуждащите се суперсили на бебето Джак-Джак. Когато нов злодей измисля брилянтен и разрушителен план за световно господство, семейството и Мразон (Самюъл Л. Джаксън) трябва да намерят начин отново да работят заедно, което е по-лесно на думи, отколкото в действителност, въпреки че всички са феноменални. Режисьор е Брад Бърд (Железният гигант, Феноменалните), а продуценти са Джон Уолкър (Феноменалните) и Никол Гриндъл (Sanjay's Super Team, Играта на играчките 3). На 15 юни 2018 Феноменалните 2 ще нахлуят в кината на 2D и 3D.


ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ:

  • През 2004 Феноменалните спечели повече от 633 млн. долара в световен мащаб. Със 70-милионния си дебют Феноменалните отбеляза втория най-голям премиерен уикенд за анимационен филм на всички времена.
  • Режисиран от Брад Бърд, Феноменалните спечели „Оскар“ за най-добър анимационен филм.
  • Бърд е режисьор и на носителя на „Оскар“ "Рататуи" на Дисни и Пиксар, както и на игралния "Утреландия" и "Железният гигант", носител на БАФТА за анимационен филм през 1999 г.