На 26 януари един от най-големите културни и комерсиални хитове на изминалата година Опенхаймер на ненадминатия майстор на драматичния киноспектакъл Кристофър Нолан се завръща ексклузивно на големия екран. Биографичният епос, който се превърна в истински феномен в боксофиса със световни приходи от близо 1 млрд. долара и който преди броени дни беше отличен с 5 награди „Златен глобус“, включително за най-добър филм – драма, най-добър режисьор, най-добра мъжка роля на Килиън Мърфи и най-добра поддържаща роля на Робърт Дауни Джуниър, ще може отново да бъде изживян в кината и IMAX само за една седмица. 

Опенхаймер е адаптация на наградената с „Пулицър“ книга Опенхаймер – Американският Прометей на Кай Бърд и Мартин Шъруин и разказва забележителната история на Дж. Робърт Опенхаймер и ролята му в създаването на първата атомната бомба – събитие, което, за добро или за зло, завинаги променя света, в който живеем.Филмът се фокусира върху турбулентния личен живот на Опенхаймер, заставането му начело на проекта „Манхатън“, отношенията му с колегите, политиците и военните, последвалото му обявяване за строг международен контрол върху ядреното оръжие и превръщането му в една от най-знаковите жертви на антикомунистическата истерия в САЩ.

Режисьор и сценарист на Опенхаймер е Кристофър Нолан (Черният рицар, Генезис, Дюнкерк), който е и продуцент заедно с Ема Томас. В ролите са Килиън Мърфи, Емили Блънт, Робърт Дауни Джуниър, Мат Деймън, Флорънс Пю, Рами Малек, Бени Сафди, Джош Хартнет, Дейн ДеХаан, Майкъл Ангарано, Олдън Ерънрайк, Джак Куейд, Дилън Арнолд, Дейвид Кръмхолц, Матю Модийн и др. 

Сочен за един от най-големите фаворити на предстоящите награди „Оскар“, Опенхаймер отново разтърсва кината и IMAX от 26 януари.