На 14 юли в емблематичния кинотеатър Odeon theatre на Leicester square в Лондон се състоя кралската галапремиера на Цар Лъв. Събитието категорично прикова вниманието на всички медии и фенове. Вечерта не само приветства една от най-грандиозните продукции, емблема за лято 2019, но и се превърна в своеобразна арена на славата. Премиерата бе домакин както за всички почитатели на вечната класика на Дисни и нейната нова, впечатляваща версия, така и за някои от най-големите световни звезди, отделили време и ентусиазъм, за да станат част от автентичната атмосфера.

Един от най-бляскавите моменти на вечерта бе кралската двойка в лицето на херцога и херцогинята на Съсекс принц Хари и Меган Маркъл. Със зашеметяваща визия, съвсем в духа на представителната им функция като част от кралския двор, те грееха на дизайнерския жълт килим в унисон с цветовете на продукцията и уважиха много свои фенове с автографи и внимание. Освен в знак на уважение към актьорите и филма, Хари и Меган, използваха повода да запознаят повече хора с дейността на Кралската фондация и мисията й за опазване на изчезващи и застрашени видове на планета. Срещата между тях и звездата на вечерта Бионсе беше изключително емоционална и зарадва всички гости със своя приятелски характер. Самата Бионсе пък буквално озари галапремиерата с феноменален тоалет, достоен единствено за поп-икона от такава висота. Тя и съпругът й Джей Зи бяха също една от най-вълнуващите двойки по време на събитието. Друг легендарен артист, отдал своята почит към завръщането на Цар Лъв, е уникалният певец и композитор Елтън Джон, който е неразделна част от класиката Цар Лъв. Типично за неговата аристократична осанка, той искрено поздравяваше както актьорския състав, така и професионалистите от творческия екип на продукцията. Фарел Уилямс, който участва в новия аранжимент на песните от емблематичния саундтрак на филма, също бе изключително добре посрещнат, а екстравагантната му визия – оценена подобаващо.

По „червения“ килим на европейската премиера преминаха и много от артистите, вдъхнали нов живот на Цар Лъв чрез гласовете си. Сред тях бяха Сет Рогън (Пумба), Кийгън-Майкъл Кий (Камари), Чиуетел Еджиофор (Скар), Флорънс Касумба, Били Айхнер (Тимон), режисьорът Джон Фавро, авторът на музиката Ханс Цимър и др. Вин Дизел, половинката му Палома и трите им деца , Гай Ричи и цялото му семейство, Натали Емануел (Игра на тронове) и много други звездни имена също бяха част от изненадата на вечерта.

Такова посрещане е достойно само за единствения цар! Нека и ние станем част от историята в кината от 19 юли на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия. И предпремиерно в избрани кина от 18 юли! Билетите са в продажба.