Този май сте поканени да се качите на борда на Хилядолетния сокол и да се отправете на пътешествие до една далечна галактика със Соло: История от Междузвездни войни – изцяло ново приключение за най-обичания разбойник в галактиката. Чрез поредица от дръзки подвизи в тъмния и опасен престъпен свят, Хан Соло се запознава със своя бъдещ помощник пилот – могъщия Чубака, и се сблъсква с прословутия комарджия Ландо Калризиан в приключение, което ще зададе курса на един от най-нетипичните герои от сагата Междузвездни войни. 
Първият трейлър на Соло: История от Междузвездни войни ни въвежда в атмосферата на филма, в която, въпреки че откриваме много от познатите елементи на междузвездната сага, притежава своя собствена уникалност и неповторимост, и едновременно с това ни запознава с главните действащи лица в историята.    

В ролята на младия Хан Соло влиза звездата от „Аве, Цезаре!“ на Братя Коен Олдън Ерънрайх, а негови партньори са Доналд Глоувър в ролята на Ландо Калризиан и Йонас Суотамо като Чубака, както и Уди Харелсън, Фийби Уолър-Бридж, Емилия Кларк (Игра на тронове), Танди Нютън и Пол БетаниРежисьор на Соло: История от Междузвездни войни е Рон Хауърд (Уилоу, Красив Ум, Фрост/Никсън). Сценаристи са Лорънс Касдън и Джон Касдън, по образи, създадени от Джордж Лукас. Продуценти са Катлийн Кенеди, Саймън Еманюел, Алисън Шиърмур.

 

Соло: История от Междузвездни войни ще влети в киносалоните на 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия на 25 май 2018 г.