Италианската семейна драма „Връзки“ от селекцията на Синелибри 2020 тръгва на голям екран от 19 февруари! След като откри миналогодишното издание на кинофестивала във Венеция, филмът спечели и българската публика с безупречен кастинг, вълнуваща музика, майсторска режисура и блестящ сценарий, адаптация по едноименния роман на Доменико Старноне!

ВРЪЗКИ (Италия 2020), The Ties (оригинално заглавие: LACCI), 100 мин., драма, реж. Даниеле Лукети. Филмът не се препоръчва за лица под 12 години.

Доменико Старноне е изкусен стилист и разказвач, носител на най-престижната литературна награда в Италия „Стрега“. „Връзки“ неслучайно печели наградата The Bridge за най-добър роман на 2015 година. Верен на усета си за човешките взаимоотношения, Старноне е създал фино нюансиран, динамичен, жизнеутвърждаващ разказ за семейството, капризите на любовта и непредвидимите последици от някои наши действия.

Главните роли са поверени на: Алба Рорвахер, Луиджи Ло Кашо, Франческа де Сапио, Лаура Моранте, Силвио Орландо, Адриано Джанини, Джована Мезоджорно.

Това е историята на един брак. Подобно на много други бракове, и този е бил подложен на напрежение и трудности. Разривът в отношенията на Ванда и Алдо е останал в далечното минало, но ако човек се вгледа достатъчно внимателно, линиите на разлома са очевидни. Бракът им е напукана ваза, която може да се счупи при най-малко докосване. А може би тя вече се е разпаднала, но никой не е готов да го признае? Трейлър:

От 19 февруари 2021 г. „Връзки“ ще бъде част от програмата на всички арт киносалони в столицата, вкл. Културен център G-8, Дом на киното, кино „Одеон“, кино „Влайкова“, Евро Синема, както и в кино Арена, Сине Гранд Парк Център София, Сине Гранд София Ринг Мол, Варна, Пловдив, Велико Търново.

„Връзки“ е италианска кинопродукция, която се разпространява с подкрепата на Министерството на културното наследство и културните дейности MiBAC, в сътрудничество с Istituto Luce Cinecittà.