Предателство, неочаквани съюзи и поне една възможна смърт – всичко това ни разкрива новият трейлър на Междузвездни войни: Последните джедаи. А най-голямaта изненада за всички фенове е възможността младият джедай Рей да премине към Тъмната страна, която бива загатната в дългоочакваното видео два месеца преди премиерата на Епизод VIII. Разбира се, феновете не остават разочаровани и от появата на Кари Фишър в ролята на принцеса Лея и Върховния лидер Сноук, който говори с гласа на Анди Съркис.

В първите кадри от новия трейлър виждаме и редица нови елементи във вселената на сагата, които моментално се превърнаха в тема на обсъждане сред феновете. Новите АТ-АТ машини с четири крака и меча на Рей, който свети в светлина като никой друг досега: бяло. Самият Люк Скайуокър, в чиято роля се завръща легендата Марк Хамил, признава в кадрите: „Срещал съм такава сила само веднъж досега. Тогава не се уплаших достатъчно. Но сега е страшно.“ Какво различава Рей от останалите джедаи, ще научим този декември. И ще разберем отговора на въпроса, който ще гложди феновете и зрителите по цял свят още два месеца – на чия страна ще застане тя – на Светлата страна, като последва учителя си, или на Тъмната, към която я изкушава Кайло Рен?

 

На 15 декември феноменът Междузвездни войни се завръща в киносалоните с най-новия епизод от поредицата Междузвездни войни: Последните джедаи. За първи път филм от поредицата ще има публична предпремиерна прожекция. Най-нетърпеливите зрители и фенове ще могат да гледат Междузвездни войни: Последните джедаи във всички големи киновериги още на 14 декември, като част от маратон, включващ специална прожекция на Епизод VII: Силата се пробужда, с който започна новата глава от фантастичната сага, и така да станат част от уникалната атмосфера на своеобразния празник, в който се превръщат първите прожекции на всеки един епизод на Междузвездни войни.

А тези, които предпочитат да се насладят на Междузвездни войни: Последните джедаи като самостоятелно изживяване, ще могат да направят това на втора ексклузивна прожекция. С билети за тази прожекция и маратона на двата филма феновете могат да се сдобият още днес.

За филма:

В главните роли ще видим Марк Хамил, Кари Фишър, Адам Драйвър, Дейзи Ридли, Джон Бойега, Оскар Айзък, Лупита Нионго, Анди Съркис, Домнал Глийсън, Антъни Даниелс, Гуендолин Кристи, Кели Мари Тран, Лаура Дърн и Бенисио Дел Торо.

Сценарист и режисьор на Междузвездни войни: Последните джедаи е Райън Джонсън (Looper: Убиец във времето), а продуценти са Катлийн Кенеди и Рам Бергман. Джей Джей Ейбрамс, Том Карновски и Джейсън Мак Гатлин са изпълнителни продуценти.

Междузвездни войни: Последните джедаи идва в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия на 15 декември.