Публикуван първият трейлър на филма „Пепел върху слънцето“, който ще излезе по кината на 20 март 2020. Проектът е режисьорски дебют на Бо Калинов, а в главните роли се превъплъщават популярните български актьори Юлиан Вергов и Силвия Петкова. Продукцията е подкрепена от ИА „Национален филмов център“, а разпространител за България е Лента.

Историята разказва за д-р Стефанов (Юлиан Вергов), който е обвинен в допусната лекарска грешка, която води до смъртта на пациент. Младата журналистка Антония (Силвия Петкова) се впуска в смело разследване в търсене на истината, което може да коства работата ѝ. По време на филма тя сглобява пъзела около доктора и инцидента като интервюира негови близки и колеги.

„За нас е чест да ви представим официалния трейлър на един вълнуващ филм, който сътворихме с много любов и отдаденост“, написа във Facebook профила си Силвия Петкова. „Аз се гордея с резултата. Всички изключителни актьори в този филм са дали най-доброто от себе си! Нямам търпение и вие да го видите!“

Освен главните роли във филма блестят още прекрасни родни актьори, включително Ники Илиев, Павел Поппандов, Николай Станоев, Стефан Денолюбов, Ирини Жамбонас, Анастасия Лютова, Александър Калинов и други. Сценарият е дело на Златимир Коларов и братя Калинови.

„Историята е разказана просто и достъпно – на ниво текст е изключително въздействаща”, посочва Юлиан Вергов. Тук той отново играе лекар след превъплъщението му в ролята на доцент Виктор Банков в сериала „Откраднат живот“. Въпреки това актьорът посочва, че ще видим един много по-различен образ от това, което сме гледали на малкия екран.

„Искахме да създадем филм, който да заинтригува зрителите. Имахме невероятен екип и актьорски състав. Благодарен съм им за доверието да работят с нас. Вярвам, че публиката ще оцени резултата от нашите усилия през март, когато филмът излиза по кината“, каза режисьорът Бо Калинов.