Кулминационната част на един от най-обичаните анимационни франчайзи Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят влетя шеметно в кината, като успя да подобри няколко родни рекорда само в рамките на премиерния си уикенд. Новото приключение на верните приятели Хълцук, Беззъб и прекрасния женски дракон Светъл бяс е бил гледан от над 32 000 зрители и с приходи от близо 338 000 лева отбелязва най-успешния премиерен уикенд от началото на 2019 г., най-успешна премиера сред филмите от поредицата Как да си дресираш дракон, най-успешен премиерен уикенд за студиото DreаmWorks, както и най-успешен премиерен уикенд за месец февруари на анимационен филм за всички времена.

Зашеметяващият успех на една от най-дългоочакваните продукции бе предизвикан не само от нетърпението на феновете да разберат какви са новите истории в живота на любимите им герои, но и от изключително емоционалния заряд, с който филмът обеща да вдъхнови и действително оправда тази заявка.

В Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят Хълцук и Беззъб най-накрая откриват истинските си призвания, пътят към които обаче ги изправя пред най-страшните предизвикателства и редица избори, които променят животите им. Най-голямата заплаха, изпречвала се някога пред тях, е злият и безскрупулен Гримел, който заплашва да заличи мирното съжителство между викинги и дракони. В името на хармонията и доброто на всички жители на Бърк и техните любими дракони, Хълцук и Беззъб заедно с новопоявилата се женска Светъл бяс ще бъдат принудени разумно да поведат всички, които вярват в тях към митичния Тайнствен свят на драконите.


Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят е вече в кината на 2D, 3D, IMAX и 4DX.