Този септември ще ви трябва „по-голяма лодка“, за да се „приберете у дома“. Краят на летния сезон ще поднесе истински, уникален двоен празник на всички любители на качественото кинопреживяване и на тези, които смятат, че „вече не ги правят като едно време“ – защото два от най-емблематичните филми на ненадминатия режисьор Стивън Спилбърг ще се завърнат ексклузивно в кината. Ще можем да изживеем класиките Челюсти и Извънземното на големия екран както никога досега – в поразителния, всепоглъщащ IMAX формат. 

Все още в морския сезон, на 2 септември сме поканени отново във водата с Челюсти. Стиска ли ви да влезете? Когато през 1975 г. прави своя дебют, той чупи всички боксофис рекорди, превръщайки се в първия летен блокбастър, с което завинаги променя киноиндустрията. Но смразяващата история и знаменитата режисура на младия Спилбърг имат далеч по-впечатляващ ефект – стресови реакции, невроза и продължителен страх от вода, които спохождат милиони зрители… Образът на голямата бяла акула в колективното съзнание завинаги е променен, превръщайки се в истинско чудовище.

Базиран на едноименния роман на Питър Бенчли, Челюсти разказва за жителите на курортно американско градче, което е изправено пред немислим ужас: в крайбрежните води се появява акула-убиец. Местният шериф Мартин Броуди (Рой Шайдър) иска да затвори плажовете, но кметът отказва, от страх, че липсата на приходи ще се отрази пагубно на града. Ихтиологът Мат Хупър (Ричард Драйфус) и опитният ловец на акули  Куинт (Робърт Шоу), всеки по свои користни причини, предлагат помощта си на Броуди и тримата се отправят в морето за епична битка на човека срещу природата. 
Признат за един от шедьоврите на седмото изкуство, Челюсти не е изгубил и частица от е фективността си и днес продължава да е също толкова страховит и релевантен. Не го пропускайте от 2 септември, ексклузивно в кината и IMAX. 

Само седмица по-късно, като контрапункт на ужаса, идва една незабравима история за приятелство и любов. На 9 септември съкровената мечта на човечеството – среща със същество от друга планета, се сбъдва с един от най-трогателните и вълшебни филми в историята – Извънземното. Подобрил редица боксофис рекорди през 1982, филмът на Стивън Спилбърг докосва сърцата на зрителите като никой друг филм до момента. 

Създаден по сценарий на Мелиса Матисън, Извънземното разказва за малкия Елиът (Хенри Томас), който открива своята сродна душа в лицето на добронамереното извънземно E.T., което по случайност е изоставено на Земята. Заедно със своите брат и сестра, Елиът трябва да запази E.T. в тайна от агентите на правителството и да му помогне да се завърне у дома. Филмът е изключително емоционално, но забавно изследване на детската невинност, което разкрива заплахата от нехайството и невежеството на възрастните и злоупотребата със сила и авторитет.

С посланията си за любов, приятелство и важността на дома и семейството, Извънземното е по-актуален отвсякога, предвид тежките, турбулентни и саркастични времена, в които живеем днес. 

Отпразнувайте 40 години на Земята и изживейте уникална и незабравима среща с Извънземното – от 9 септември, ексклузивно в кината и IMAX.