КРИЙД: СЪРЦЕ НА ШАМПИОН получи първата си награда този сезон. Майкъл Б. Джордан взе приза за най-добър актьор от Националното сдружение на кинокритиците в САЩ. В лентата, която се превърна в истински хит, Джордан се пръвъплъщава в ролята на Адонис Крийд – син на един от най-великите боксьори в киното – Аполо Крийд. Въпреки че не познава баща си, дълбоко в себе си Дони знае, че призванието му е да стане също толков велик боксьор. И единственият човек, който може да му помогне е Роки Балбоа. Близо 40 години по-късно Силвестър Сталоун се завръща в една от най-култовите роли на всички времена – шампионът Роки.

КРИЙД: СЪРЦЕ НА ШАМПИОН е вече в кината.

За филма:

Адонис Джонсън (Джордан) никога не е познавал прочутия си баща, световния шампион в тежка категория Аполо Крийд, тъй като той е починал преди раждането му. И все пак няма спор, че боксът е в кръвта му, така че Адонис се отправя към Филаделфия – градът, където се е провел легендарният мач между Аполо Крийд и напорист дебютант на име Роки Балбоа.

Попаднал в Града на братската обич Адонис издирва Роки (Сталоун) и го моли да стане негов треньор. Въпреки настоятелните си възражения, че завинаги е напуснал бокса, Роки вижда у Адонис силата и решимостта, които е разпознал у Аполо – яростният му съперник, превърнал се в негов най-близък приятел. Роки се съгласява да го поеме и тренира младия боксьор, макар че бившият шампион се сражава с далеч по-смъртоносен противник от всеки друг, когото е срещал на ринга.