Популярният легендарен злодей оживява в най-новата екранизация „Дракула: Неразказан“. Британският актьор Люк Еванс пресъздава историята на средновековното чудовище, но през призма, неразглеждана досега – от 10 октомври в кината и IMAX.

„Юнивърсъл“ – студиото, което въведе в киното филмите с чудовища с някой от най-знаковите персонажи, сред които Франкенщайн, Мумията и Фантомът от Операта, ще завладее публиката с епичния приключенски екшън „Дракула: Неразказан“.

Първият трейлър на дългоочаквания нов прочит на легендата за Дракула ни показва, че румънският граф всъщност не е бил зъл изначално. Той е обикновен семеен човек в земя, тласната към война, където свикват градските деца за военна повинност. Хората му са нападнати от османски войници, а животът на собствения му син е застрашен. Инстинктите за самосъхранение го отвеждат при силите на мрака, за да стане върховна машина за убиване. Разбира се, такава тъмна сила може да промени добрите хора по начин, неизмерим от простосмъртен, и той накрая се превръща в силата на злото, която ужасява човечеството векове наред.

Въздействащият първи трейлър на „Дракула: Неразказан“ съдържа неочаквана комбинация от средновековна готика и епична баталност, която не сме виждали скоро. Дракула е може би най-известното филмово чудовище в историята, но никоя от екранизациите досега не се е фокусирала върху това какво е подтикнало принц Влад да се превърне в сила на злото. Неразказаната история ще оживее на големия екран в кината и IMAX у насна 10 октомври, седмица преди премиерата си в САЩ.

В главната роля е британският актьор Люк Еванс, който е познат на българската публика от поддържащите си роли в „Сблъсъкът на титаните“, „Робин Худ“, „Война на боговете“ и „Тримата мускетари“, а в последната година се утвърди и като истинска звезда благодарение на касоразбивачите „Бързи и яростни 6“ (в ролята на злодея Оуен Шоу) и „Хобит: Пущинакът на Смог“ (ключовата роля на Бард Стрелеца). Преди да се завърне в „Хобит: Битката на петте армии“ този декември, Еванс за първи път ще оглави актьорския състав на суперпродукция.

 Освен Люк Еванс, продукцията има солиден поддържащ актьорски състав в лицето на британците Доминик Купър („Капитан Америка: Първият отмъстител“,  „Двойник на дявола“, “Need for Speed”) и Саманта Баркс (сценичната и игрална версия на „Клетниците“), както и канадката Сара Гадон („Космополис“, „Невероятният Спайдър-мен 2“).

 Как граф Влад се е превърнал в ужасяващото чудовище Дракула и с цената на какво един средновековен благородник е готов да защити семейството и поданиците си, ще видим в зрелищната екранизация на легендата „Дракула: Неразказан“ от 10 октомври в кината и IMAX.