Най-новият филм на Александър Пейн – Малък голям живот – завладява родните киносалони този януари. В продукцията, която откри фестивала във Венеция и предизвика истински фурор у зрителите и критиката, ще видим някои от актуалните имена на Холивуд, сред които Мат Деймън, Кристен Уиг, Кристоф Валц, Джейсън Судейкис и Хонг Чау. У нас кинофеновете ще имат възможност да видят един от най-обсъжданите филми през последните месеци от 12 януари на голям екран.

Малък голям живот сътворява илюзорен свят, в който норвежки учен намира решение за пренаселването на Земята, като смалява хората до 13 сантиметра. Наред с това той предлага план, според който цялото човечество да премине от голям в малък размер в рамките на 200 години. Скоро след сензационното откритие, хората осъзнават и колко по-голяма стойност имат парите им в един умален свят. Водени от обещанието за по-добър живот, обикновеният човек Пол Сафранек (Мат Деймън) и съпругата му Одри (Кристен Уиг) решават да загърбят стресиращия си живот в Омаха и да се смалят, за да заживеят щастливо в обществото на малките хора. Решение, което ще повлече след себе си редица променящи живота събития.

Режисьор на Малък голям живот е Александър Пейн, сценаристи са Александър Пейн и Джим Тайлър. Продуценти на филма са Марк Джонсън, Александър Пейн и Джим Тайлър.

Малък голям живот идва в кината на 12 януари 2018 г.