Всеки от нас има дива страна – във всеки от нас дреме „див звяр“. Но какво ще стане, ако при всяка по-силна емоция този „звяр“ излиза наяве? За радост или за съжаление, отговорът на този въпрос ще се стовари върху смелата и енергична Мейлин Лий, точно в най-„подходящия“ момент – разцвета на тийнейджърските й години, когато хормоните бушуват с пълна сила. И когато към това прибавим постоянно следващата я по петите ѝ, вечно тревожна и свръхконтролираща майка, нещата не стават по-добри, а точно обратното: още по-червени и гигантски. 

Мей е един съвсем нормален тринайсетгодишен тийнейджър с всичките характерни за тази възраст емоции, вълнения и мечти, която вярва, че държи всичко под контрол, дори и майка си. До деня, в който не се поглежда в огледалото и установява, че рошавата й прическа ще е най-малкият й проблем, защото от там я гледа една... гигантска червена панда. Специален откъс от филма Мей червената панда попада директно в целта, напомняйки ни за най-типичните, вихрени тийнейджърски неволи и емоции. 

 
Мей червената панда ще ни напомни колко е важно понякога да не бъдеш сериозен, че дори и да се превръщаш в „гигантска червена панда“ е хубаво да пускаш емоциите си на свобода, че когато искаш нещо наистина силно, трябва да се бориш за него докрай и… колкото и изтъркано да звучи, че в крайна сметка,  трябва да приемеш себе си такъв какъвто си. 

Режисьор на Мей червената панда е наградената с „Оскар“ за най-добър късометражен анимационен филм Доумий Ши (Bao), която е и сценарист заедно с Джулия Чо (Halt and Catch Fire). Продуцент е Линдзи Колинс (Търсенето на Дори), а изпълнителни продуценти са Пийт Доктър (В небето, Отвътре навън, За душата) и Дан Сканлън (За душата). Автори на песните са световната звезда Били Айлиш и брат ѝ – носителят на „Грами“ Финиъс Финиъс О'Конъл. Ролите на български озвучават Далия Георгиева, Елена Моллова, Симона Нанова, Яница Маслинкова, Зорница Кюркчиева, Карина Андонова

Предизвикваме ви – освободете дивата си страна и се забавлявайте с Мей червената панда – само в кината. 
Тагове:
KINO