На 8 март 2019 г. един от най-могъщите образи от пантеона на Марвел ще превземе киноекраните в зрелищното приключение Капитан Марвел. Карол Данвърс, която се превръща в Капитан Марвел, се появява за първи път на страниците на комиксите на Рой Томас и Джийн Колан през 1968 г. и с развитието си бързо превзема сърцата на феновете, които я определят като най-известния и значим женски герой на Марвел и се счита от мнозина за най-силният Отмъстител. Тя ще изиграе изключително важна роля за разрешаването на трагичните събития от финала на Отмъстителите: Война без край, при които Танос причини смъртта на половината от живите същества във Вселената, включително и на голяма част от Отмъстителите.

Новият трейлър на Капитан Марвел разкрива любопитни подробности за сюжета и личната история на Карол Данвърс, която се оказва единствената защита на Земята срещу страховита извънземна заплаха, и предлага поглед към нови забележителни светове и герои от вселената на Марвел, загатвайки за един от най-интересните сблъсъци във филмовата им вселена до момента. В ролята на Капитан Марвел влиза носителката на „Оскар“ Бри Ларсън (Стаята), а сред останалите актьори са Самюъл Л. Джаксън, Джуд Лоу, Бен Менделсон, Кларк Грег, Лий Пейс, Лашана Линч, Джема Чан, Алхенис Перес Сото, Рун Темте и МакКена Грейс.

Действието на Капитан Марвел ни връща обратно в 90-те години на ХХ в. - период, който досега не е изследван във филмовата вселена на Марвел. В центъра на историята е Карол Данвърс – пилот от Земята, която придобива могъщи сили. Част от ДНК-то на Данвърс принадлежи на извънземната раса крий. Когато за първи път виждаме героинята, тя живее на планетата на крий Хала, където е част от елитен отряд космически полицаи, наречени Старфорс. Когато Данвърс се завръща на Земята, тя е преследвана от множество въпроси за своето минало и същевременно се оказва единственият шанс на хората срещу расата на променящите формата си скръл, предвождани от злия Талос.

Режисьори на Капитан Марвел са Анна Боден и Райън Флек (Mississippi Grind и Half Nelson), а сценарият е дело на Мег Лефоув (Отвътре навън, Добрият динозавър), Нико Пърлман (Пазители на

Галактиката), Женива Робъртсън-Дуорет („Tomb Raider: Първа мисия“), Лиз Флейхайв, Карли Менш (Glow), Анна Боуден и Райън Флек. Продуцент е президентът на Марвел Кевин Файги, а изпълнителни продуценти са Луис Д‘Еспозито, Виктория Алонсо, Джонатан Шуорц, Пати Уичър и Стан Лий.

Капитан Марвел взривява кината на 8 март на 3D, IMAX 3D и 4DX.