След като преди три седмици стрийминг услугата Netflix закупи от Paramount фентъзи трилъра "Annihilation" ("Изтребление") с Натали Портман и Оскар Айзък, сега компанията на американските хайтек предприемачи Рийд Хастингс и Марк Рандолф е закупила и трилър фантастиката "Заличаване" от Universal Pictures. В нея звезди са Майкъл Пеня и Лизи Каплан.

Нетфликс придобиха правата за разпространение и на "The Cloverfield Paradox" с Елизабет Дебики, Даниел Брюл и Гугу Мбата-Роу от Paramount Pictures и го пуснаха през своята платформа веднага след Super Bowl още на 4 февруари, много преди обявената от Парамаунт за кината дата 19 февруари.

"Заличаване" е заснет в Сърбия и неговият режисьор Бен Янг, който през 2016 г. дебютира с криминалния "Hounds of Love" ("Хрътки на любовта") на фестивала във Венеция и получи силни отзиви, описа филма от снимачната площадка по следния начин: "Това не прилича на нищо, което съм чел досега. Става въпрос за човек, който се опитва да върне себе си в семейството насред чуждоземно нашествие".

Разпространението и на трите филма, закупени от Netflix, бе прекратено за киносалоните в България.