IMAX® подписа споразумение с нов партньор в България

Новата IMAX® зала се открива на 16 май т.г. в Кино Арена Младост, София с дългоочаквания блокбастър Годзила 3D. Залата е оборудвана с последно поколение IMAX® технология, която използва уникална система за подобряване на картината и на звука с цел предоставяне на възможно най-емоционално изживяване на огромния екран. Специално разработената IMAX® геометрия в залата и специфично позиционираният извит и леко наведен сребърен екран, разположен в близост до зрителите, създават оптимизиран ъгъл на гледане, който прави 2D и 3D изображенията по-ярки и реалистични и осигурява на зрителите усещането, че са в самия филм.

Кино Арена е водещ екзибитор в България и е пионер във въвеждането на дигиталния формат, излъчване на живо от сателит, както и 3D дигиталната технология в България.
С откриването на най-новата IMAX® зала в Кино Арена Младост София, екзибиторът продължава традицията на лидер в предлагането на най-новите технологии и най-модерния дизайн за осигуряване на максимален комфорт и вълнуващо изживяване на зрителите.
Киноверигата оперира 12 кинокомплекса в 7 града с общо 82 зали, включително два самостоятелни комплекса с най-големите кинозали в страната.

IMAX®, иноватор в технологиите за забавление, комбинира собствен софтуер, архитектура и оборудване, за да създаде изживявания, които отвеждат зрителите в друга реалност, в свят, който не са си представяли. Чрез IMAX® технологията водещи кинотворци и филмови студии по уникален начин създават връзка със зрителите, в резултат на което IMAX® е една от най-важните и успешни платформи за филмова дистрибуция на хитови филмови заглавия в цeлия свят.

Информация: http://www.kinoarena.com