Отмъстителите: Война без край с рекорд за най-касов премиерен уикенд на филм със супергерои в България и по света

 

През изминалия уикенд епичната и емоционално разтърсваща кулминация на безпрецедентното киноприключение, продължило десет години, повече от 18 филма и обхващащо цялата вселена на Марвел – Отмъстителите: Война без край, нахлу в родните ни и световни киносалони, като по пътя си разби купища рекорди.

 

За първите три дни от разпространението си в България Отмъстителите: Война без край е бил гледан от 44 437 зрители. Така с приходи от 515 213 лева изпреварва Дедпул и става най-касовата премиера на филм със супергерои за всички времена. Отмъстителите: Война без край също така разби рекордите за най-касов дебют на филм от вселената на Марвел, най-касов дебют на 3D филм през месец април и стана най-касовата премиера за 2018 година.

 

По света успехите на Отмъстителите: Война без край са не по-малко впечатляващи. С резултат от 250 млн. долара филмът счупи досегашния рекорд от 247,9 млн. долара на Междузвездни войни: Силата се пробужда за най-касов премиерен уикенд в Съединените щати, както и този за най-голям общ световен дебют с повече от невероятните 630 млн. долара, при това без помощта на Китай и Русия. За сравнение, предишният рекордьор беше Бързи и яростни 8 с 541,9 млн.

 

Отмъстителите: Война без край оглави боксофис класациите в абсолютно всички държави, в които беше показан и отбеляза най-касовия световен IMAX дебют. С помощта на

Отмъстителите: Война без край, общият приход на всички филми от кино вселената на Марвел до момента достига 15,5 млрд. долара.

 

За филма:

След десетгодишно невероятно приключение в супервселената на Марвел този април ще станем свидетели на безпрецедентната кулминация. Танос най-после е на път да събере всички шест Камъни на безкрайността, за да получи еднолична хегемония над Вселената. Отмъстителите и техните супергеройски съюзници трябва да са готови да пожертват всичко, което притежават, за да спрат веднъж и завинаги всесилния тиранин, преди той да завърши плана си.

 

Режисьори на Отмъстителите: Война без край са Антъни и Джо Русо, а продуцент е Кевин Файги. Луис Д‘Еспосито, Виктория Алонсо, Майкъл Грийо и Стан Лий са изпълнителни продуценти. Кристофър Маркъс и Стивън МакФийли са сценаристи.

 

Отмъстителите: Война без край вече е в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX.