Английската актриса Натали Еманюел, известна от поредиците „Бързи и яростни“ и "Лабиринтът" и от сериала „Игра на тронове“, ще изиграе главната роля в предстоящия римейк за малък екран на комедията „Четири сватби и едно погребение“. Актрисата ще замени в проекта Джесика Уилямс.

Минди Кейлинг и Мат Уорбъртън, които работиха заедно по поредицата „The Mindy Project“, разработват римейка за стрийминг канала Хулу. Анди Макдауъл, която се снима в оригиналната лента, ще се появи и в сериала, но само в епизодична роля като гост-звезда.

Сюжетът на новата продукция ще разказва за четирима приятели – американци, които след доста време се срещат отново на разкошна лондонска сватба. Но когато церемонията се обръща с главата надолу, в живота на приятелите настъпва пълен хаос. Те преживяват политически скандал, попадат в бляскавия, луксозен живот на английската столица, а също така празнуват четири сватби... и едно погребение.

Оригиналната комедия се появява в кината на 20 януари 1994 год. Хю Грант играе 32-годишния Чарлз, който се напряга изключително много, когато на хоризонта се зададе перспектива за сключване на брак. Веднъж, по време на сватбената церемония на свой приятел, той се запознава с очарователната американка Кери (Анди Макдауъл) и неговата отбранителна стратегия се пропуква на мига.

Лентата на Майкъл Нюъл става страхотен хит, като печели 245 млн. долара при бюджет от 4.4 млн., и изстрелва Хю Грант в класациите като звезда на романтичните комедии.

Снимките започват този понеделник, 26 ноември в Лондон под режисурата на британеца Тристрам Шапийро - експерт в ситуационните комедии, а интернет премиерата на сериала в 12 епизода е предвидена за 2019 г. в платформата на Hulu.