Представяме ви пълната програма на 3-тия Фестивала на италианското кино в България

Филмите в Кино „ЛЮМИЕР ЛИДЛ“:

QUO VADO?
Италия, 2016 г., 86’, реж.Дженаро Нунцианте
С участието на: Кеко Дзалоне (Лука Медичи), Лино Банфи, Елеонора Джованарди, Соня Бергамаско
италиански/български субтитри, жанр: комедия

Кеко е бил отгледан от баща си с мита към държавната служба. На почти четиридесетгодишна възраст живее живот, който винаги е считал за идеален – ерген, презадоволен и почитан от майка си и от дългогодишната си приятелка, за която няма никакво намерение да се ожени,
живее с родителите си, нает е на пълен работен ден с безсрочен договор в областната централа по „Лов и риболов”, където работата му се състои в това да бие печати, докато седи удобно на бюрото си.

Но промените застигат и Кеко. Въвеждат реформа в областните провинции, която го сварва неподготвен – неговият статут на необвързан, сравнително млад мъж, го прави подходящ за „доброволното” му напускане вместо принудителна „отпуска”.

КИНО „ЛЮМИЕР ЛИДЛ“ 11.06.2018 г, 18:30 ч.

КОЛЕДА НА ЮГ
Италия, 2016 г., 90’, реж. Федерико Марсикано
С участието на: Масимо Болди, Биаджо Ицо, Дебора Вила, Барбара Табита
италиански/български субтитри, жанр: комедия

Пепино, карабинер от Милано, и Амброджо, цветар от Неапол, заедно с обичните си съпруги – Бианка и Челесте, празнуват Коледа в една и съща туристическа местност.

Там откриват, че децата им (Рикардо и Симоне) са гаджета с момичета на тяхната възраст, но единственият проблем е, че връзката им е онлайн. Така Пепино и Амброджо убеждават децата си да участват в събитието за срещи на „Купидон 2.0“ - приложението за срещи, благодарение на което се ражда нова любов сред младите хора.

КИНО „ЛЮМИЕР ЛИДЛ“ 11.06.2018 г., 20:30 ч.

БЕЗ ПОКРИТИЕ
Италия, 2017 г., 95’, реж. Федерико Моча
С участието на: Ванеса Инконтрада, Джанмарко Тоняци
италиански/български субтитри, жанр: комедия

Учителката Лаура, отдадена на работата си и вдъхновителка на млади умове, организира за класа си пътуване до селце в Пулия, където живее и твори известният на международно ниво артист Гуалтиеро Мартели.

Заедно с колегата си, Алесандра, Лаура тръгва на път с автобус, пълен с ученици. Щом пристигат в селцето, младежите, които са постоянно на телефоните си и получват различни известия, са първите, които осъзнават, че там „няма покритие“!
Двете учителки също са притеснени от това технологично „затъмнение“. Лаура не знае как да се свърже със съпруга и дъщеря си, които я чакат вкъщи.

Едноседмичното посещение с културна цел ще се превърне в трудно изпитание на въздържание от смартфоните.
Потиснатият инстинкт на спонтанна комуникация ще предизвика непредвидени реакции, неизречени тайни и нова любов.

КИНО „ЛЮМИЕР ЛИДЛ“ 12.06.2018 г, 18:30 ч

БИЛА ЛИ СИ НА ЛУНАТА?
Италия, 2015 г., 90‘, реж. Паоло Дженовезе
С участието на: Раул Бова, Лиз Солари, Джулия Микелини, Серджо Рубини
италиански/български субтитри, жанр: комедия

Гуя е на 30 години от италиано-испански произход, работи в престижно международно модно списание, кара супер луксозна бърза кола, пътува с частен самолет и живее между Милано и Париж.

Има всичко или поне така си мисли, докато след смъртта на баща си не наследява старо и забравено от Бога имение в Пулия, където като малка е прекарвала всички лета.

Там среща Ренцо – привлекателен местен селянин. Разбира, че единственото, което є липсва, е любовта – истинската любов. И когато щастието е на крачка от нея, не знае как да го достигне.

КИНО „ЛЮМИЕР ЛИДЛ“ 12.06.2018 г, 20:30 ч.

РУДИ ВАЛЕНТИНО
Италия, 2018 г., 90’, реж. Нико Чирасола
С участието на: Пиеро Мазоти, Татяна Лутер, Клаудия Кардинале, Никола Ночела, Лука Чирасола,
Розария Русо, Челесте Кашаро, Алесандро Хабер
италиански/български субтитри, жанр: комедия

Руди Валентино разказва, между реалност и фантазия, завръщането през лятото на 1923 г. на Родолфо Валентино в Кастеланета, негововият роден град. Историята обаче започва в наши дни.

В един малък театър в малко градче в Пулия, аматьорска трупа репетира за спектакъла „Звездата на звездите“ – най-големият секс символ на света. Спектакълът e режисиран и игран от основния комик, тромав и оживен персонаж, който обаче показва голяма страст
и отдаденост към звездите.

Изведнъж репетициите биват прекъснати от видение – мъж и жена, облечени елегантно с дрехи от 20-ти години, се появяват на сцената. Той твърди, че е Родолфо Валентино, придружен от втората си жена Наташа Рамбова, че се е върнал в
Кастеланета, за да се види със семейството си и да сбъдне голяма си мечта. Когато комикът отстъпва сцената на неочаквания гост, магически тя заедно с цялата сценична постановка оживяват.

И така от начало, в което се говори за „комедия на недоразуменията“, спектакълът постепенно се превръща в интимно пътуване в чувствата и в самотата на „Звездата“.  


Филмите в Кино „ДОМ НА КИНОТО”

ТЕ КОИ?
Италия, 2015 г., 95’, реж. Франческо Мичикè и Фабио Бонифачи
С участието на: Едоардо Лео, Марко Джалини, Антонио Катания, Маурицио Казагранде
италиански/български субтитри, жанр: комедия

Давид е на 36 г. и има една единствена амбиция – да спечели уважението на президента на фирмата, в която работи, да извоюва увеличение на заплатата и повишение на мениджърска позиция.

И ето, че сякаш най-сетне е достигнал до този момент – ще трябва да представи революционен патент, който ще му донесе заветните слава и
висока оценка. Но само в една единствена нощ срещата с Марчело, умел, симпатичени изобретателен измамник, подпомогнат от две миловидни партньорки, целият му живот ще се промени.

След като изгуби всичко, Давиде тръгва да търси измамника и, когато го намира, се споразумява с него да се научи да бъде измамник и да стане част от това „изкуство”.

След като двамата нови парнтьори се забъркват в нови афери, решават да организират голям удар, който може да ги направи богати завинаги.

„ДОМ НА КИНОТО” 14.06.2018 г, 18:30 ч.

ВЕЧЕРЯТА НА КОЛЕДА
Италия, 2016 г., 90‘, реж. Марко Понти
С участието на: Рикардо Скамарчо, Лаура Киати, Мария Пия Калцоне и Микеле Плачидо
италиански/български субтитри, жанр: комедия

След „Само теб обичам” историята на двойката Киара и Дамяно продължава във филма „Вечеря за Коледа“.

Ще успеят ли двамата да съхранят своята любов/омраза? А познатите герои, които този път се намират в приказното градче Полиняно а Маре, побеляло от сняг, ще бъдат още по-емоционални от обичайното – между истерия, изчезнали змиорки, тестове за бременност, успокоителни, заседнали асансьори, липсващи пръстени, находки и обрати. Какво ли още няма да се случи!

„ДОМ НА КИНОТО” 14.06.2018 г, 20:30 ч

КОЙ МЕ Е ВИДЯЛ
Италия, 2017 г., 105’, реж. Алесандро Понди
С участието на: Пиерфранческо Фавино, Джузепе Фиорело, Мариела Гарига, Дино Абреша
италиански/български субтитри, жанр: комедия

Мартино Пичоне, талантлив музикант от Пулия, който свири на китара за международно признати италиански певци и изпълнява увлекателни сола, е в сянката на прожекторите.
Обсебен от идеята да попадне в центъра на вниманието и да се сдобие със славата, която според него заслужава, Мартино не може да понася подигравките и дребните подхвърляния на хората от градчето, от които е обкръжен в края на всяко турне или концерт.

С помощта на Пепино, „каубоят на градчето“, който не се замисля много много над нещата, се заформя странен план за привличане на вниманието на медиите – Мартино организира собственото си изчезване, като използва характеристиките на зоната и открива перфектното скривалище.

Това крайно действие ще доведе до наистина неочаквани последици.

„ДОМ НА КИНОТО” 15.06.2018 г, 18:30 ч.

ВОЙНАТА НА НЕУДАЧНИЦИТЕ
Италия, 2017 г., 91’, реж. Давиде Барлети и Лоренцо Конте
С участието на: Донато Патерно, Пиеро Дионизо, Ернесто Майе, Клаудио Сантамария
италиански/български субтитри, жанр: комедия

В Торемата всяко лято се води война между различни банди – от една страна синовете на богаташите, господата, а от друга – децата на земята, неудачниците. Начело на съответните банди се сблъскват очарователният Франсиско Мариньо и мрачният Скалено.

Те се съревновават още от бебешката люлка, като въвличат в конфликта от класа своите собствени „войници”. Но тази година неудачниците решават да въстанат срещу надмощието на „господарите” – символите на власт ще бъдат взети на прицел, а след това буквално ще бъдат нападнати, като по този начин превърнат противоречието в истинска война за надмощие.

Докато навлизат в живота на възрастните, зад гърба на всички тези млади герои в тази история отмира една епоха, а с нея и
последният повод за водене на война, изпълнена с насилие, но и с епичност и поезия.

„ДОМ НА КИНОТО” 15.06.2018 г, 20:30 ч.

СВАТБА НА ЮГ
Италия, 2015 г., 100’, реж. Паоло Костела
С участието на: Масимо Болди, Биаджо Ицо, Паоло Контичини, Дебора Вила, Барбара Табита,
италиански/български субтитри, жанр: комедия

Лоренцо Коломбо, от Милано, собственик на фирма за колбаси, мрази южняците. Паскуале Каприоли живее в малко градче в Кампания, наречено Сан Валентино а Маре, прави пици и мисли, че всички на Север са „надувки”.

За жалост децата им, Тео от Милано и София от Кампания, се срещат в университета в Тренто и решават да се оженят. И понеже това е най-
южняшката сватба на Юга, която, разбира се, ще се отпразнува там, семейство Коломбо се пренася в „селяндурия” и влиза в схватка със семейство Каприоли, която ще продължи през цялото време на приготовленията.

„ДОМ НА КИНОТО” 16.06.2018 г, 18:30 ч.