EON Productions, Metro-Goldwyn-Mayer Studios и Sony Pictures Entertainment потвърдиха, че Сам Смит е записал „Writing’s On The Wall” – основната песен към СПЕКТЪР, 24-то приключение на Джеймс Бонд. СПЕКТЪР е с българска премиера на 6 ноември само в кината и IMAX, а песента, издадена от Capitol Records, ще дебютира на 25 септември, когато ще излезе в продажба и за онлайн стрийминг. Мултиплатиненият артист Сам Смит е съавтор на „Writing’s On The Wall” заедно с друг носител на „Грами” Джими Нейпс. Това е първата песен от филм за Джеймс Бонд, която е записана от мъж и британски солов изпълнител  от 1965 г. насам. Дебютният албум на Смит The Lonely Hour се изстреля до No. 1 във Великобритания и No. 2 в САЩ, с общо пет сингъла на първо място във Великобритания, четири награди „Грами”, три награди БРИТ, шест награди MOBO, награди Q и AMA.

Продуцентите на СПЕКТЪР Майкъл Дж. Уилсън и Барбара Броколи коментираха: „Сам и Джими написаха най-вдъхновяващата песен за СПЕКТЪР и, с невероятното изпълнение на Сам, „Writing’s On The Wall” със сигурност ще се нареди сред най-великите Бонд песни за всички времена.” Смит акцентира: 

„Това е един от върховите моменти в моята кариера. За мен е чест най-накрая да мога да обявя, че ще изпълня следващата Бонд песен. Много съм развълнуван да бъда част от това ключово британско наследство и да се наредя до някои от най-силните ми музикални вдъхновения. Надявам се всички да харесат песента поне толкова, колкото аз се насладих на нейното създаване.”

Предишните 23 Бонд песни са сред най-запомнящата се филмова музика на всички времена. Последният сингъл „Skyfall” е в изпълнение на Адел и получи награди „Оскар” и „Златен глобус” за Най-добра оригинална песен, награда БРИТ за Британски сингъл на годината и награда „Грами” за Най-добра песен за визуална медия. 

За филма:

Загадъчно послание от миналото на Бонд го изпраща на лична мисия в Мексико Сити, а впоследствие и в Рим, където среща Лучия Шарра, красивата и забранена вдовица на скандално известен мафиот. Бонд прониква на тайна среща, където разбира за съществуването на зловеща престъпна организация, известна под името СПЕКТЪР. Междувременно в Лондон, Макс Денби (Андрю Скот), новият директор на Центъра за национална сигурност, подлага на съмнение действията на Бонд и значението на оглавяваното от М (Ралф Файнс) MI6. Бонд тайно вербува Мънипени (Наоми Харис) и Кю (Бен Уишоу), които да му помогнат да открие Маделин Суон (Леа Сейду), дъщерята на неговия отколешен враг г-н Уайт (Йеспер Кристенсен), който може да се окаже ключът към разкриването на СПЕКТЪР. Като дъщеря на наемен убиец, тя разбира Бонд по-добре от мнозина други.

Приближавайки се все повече до сърцето на СПЕКТЪР, Бонд открива смразяваща връзка между себе си и врага, когото търси, изигран от Кристоф Валц.

Сам Мендес се завръща като режисьор на СПЕКТЪР, а Даниел Крейг се превъплъщава в ролята на Агент 007 за четвръти път. Продуценти на лентата са Майкъл Дж. Уилямс и Барбара Броколи, а сценарият е дело на Джон Лоугън, Нийл Първис & Робърт Уейд и Джез Батъруърт.