Вдъхновена от героинята си Злодеида, Анджелина Джоли се появи на премиерата на „Господарка на злото“ в пленителна черна кожена рокля, напълно отговаряща на мрачния образ, който актрисата пресъздава във филма. Любимката на милиони фенове по целия свят позира пред фотообективите заедно със съпруга си Брад Пит и шестте им деца. Най-малкото от тях – русокосата Вивиан – направи своя филмов дебют в „Господарка на злото“, като партнира на майка си в ролята на малката принцеса Аврора.

Емоциите на звездното събитие бяха подсилени от нападението на човек от публиката срещу Брад Пит. След като прескочи огражденията, които разделят официалните гости на премиерата от феновете, и нанесе неочакван удар върху лицето на актьора, мъжът беше задържан от охраната.

По-късно стана ясно, че това е познатият на властите украйнски репортер Виталий Седюк, който вече има няколко подобни проявления срещу известни личности.
Внезапният инцидент не помрачи настроението сред стотиците присъстващи, част от които се появиха на събитието, преоблечени и гримирани като герои от филма. Емблематичните рога на Злодеида, които са основен акцент от визията на злата орисница, кичеха главите на множество фенове,  а по-смелите демонстрираха тематични татуировки и грим.

По време на премиерата Джоли коментира: „Нямаше да има филм, ако не бяха всички тези фенове и тяхната подкрепа. И аз като тях съм почитател на Злодеида. Тя направо е страхотна и се надявам образът й във филма да не ги разочарова  – мисля, че се справихме много добре и ще я харесат.“

Актрисата признава, че Злодеида е една от най-трудните роли в кариерата й, защото „тя проявява всички аспекти на това да си човек, въпреки че тя самата не е“. Макар почитателите на приказката „Спящата красавица“, вдъхновила създателите на „Господарка на злото“, да я познават като „злата орисница“, филмът разкрива неизвестни страни от историята и характера й. Героинята, „съживена“ от Анджелина Джоли, е сложен и много пластов образ, съчетание между доброто и злото. Актрисата я определя като „леко шантава, извънредно енергична, малко лукава и със страхотно чувство за хумор“ и признава, че превъплъщението й е било по-трудно и емоционално преживяване, отколкото е очаквала.

Редом до Анджелина Джоли на големия екран в „Господарка на злото“ зрителите ще видят Ел Фанинг - в ролята на красивата принцеса Аврора. Режисьорската работа по филма е поверена на Робърт Стромбърг, а продуцент е Джо Рот, в чиято филмография са мегапродукциите „Алиса в страната на чудесата“, „Снежанка и ловецът“ и „Оз: Великият и могъщият“. Изпълнителни продуценти са Анджелина Джоли, Дон Хан, Мат Смит, Палак Пател и Сара Брадшоу.

Сценарият е дело на Линда Улвъртън, чиито най-известни филми са „Красавицата и звярът“, „Цар Лъв“ и „Алиса в страната на чудесата“.
„Господарка на злото“ излиза на 30 май 2014 г. в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX. Интересна и актуална информация за продукцията може да намерите на официалната българска фейсбук страница на Дисни: www.facebook.com/DisneyStudioBulgaria.