За втора поредна година So Independent – фестивалът на българското кино, ще бъде в Сан Франциско!

So Independent – San Francisco започва днес. Второто издание на фестивалът показва „Потъването на Созопол“, “Отрова за мишки” и „Чест“ в Деланси Скрининг Рум

За втора поредна година So Independent – San Francisco ще се проведе от 14 до 16 ноември в Деланси Скрининг Рум.

So Independent е първият в света ежегоден фестивал на българското кино извън България, като тази година се навършват 10 години от първото му провеждане в Ню Йорк, където от 19 - 22.11. 2014 ще започне десетото, юбилейно издание на фестивала в Трайбека Синема, Манхатън.

В дните на българското кино в Сан Франциско ще бъдат показани филмите „Потъването на Созопол“, „Отрова за мишки“, „Алиенация“, „Чест“, „Витоша“, „Зад кадър“ и „Цветът на хамелеона“.

Прожекциите на филмите ще бъдат в Деланси Скрининг Рум (600 Embarcadero St, San Francisco, California 94107), едно от кината в които комисията на Американската филмова академия ще гледа и оценява филмите в надпревара за тазгодишните награди „Оскар“ малко след края на So Independent – San Francisco.

Фестивалът се организира от Фондация за българска култура в чужбина, Национален филмов център, Министерство на външните работи на Република България, Фондация за българо-американски културен обмен - Ню Йорк и Българиан Уайн. Продуцент: United Production.