Премиерна дата в България: 14 декември 2018 г.

Световен разпространител: Sony Pictures

Оригинално заглавие: Spider-Man: Into the Spider-Verse

Националност: САЩ

Формати: 3D, 4DX

Времетраене: 109 мин

Режисьор: Боб Персичети, Питър Рамзи

Сценаристи: Фил Лорд, Стив Дитко

Музика: Даниел Пембертън

Продуценти: Фил Лорд, Кристофър Милър, Ейми Паскал

Озвучен с гласавете на : Гергана Стоянова, Татяна Ефтимова, Светломир Радев, Владимир Зомбори, Августина-Калина Пламен Петкова, Росен Русев, Петър Върбанов, Мария Пеева(Мама Нинджа)

СПАЙДЪР-МЕН В СПАЙДИ-ВСЕЛЕНАТА е създаден по мотиви от публикувания през 2011 г. комикс на писателя Брайън Майкъл Бендис с илюстрации на Сара Пичели и разказва за пуерториканския тийнейджър Майлс Моралес, който се опитва да се приспособи към живота в новото частно училище в Манхатън.

Родителите на Майлс се гордеят с него и се надяват безпроблемно да се приспособи към новия живот. Междувременно Майлс, вместо да прекарва свободното си време с приятелите си от квартала, посещава чичо си Арън, който го насърчава да се занимава с графити. Оказва, че добрият чичо е доста сложна личност и в миналото е имал доста проблеми със закона.

Животът на Майлс става още по-сложен, когато той е ухапан от радиоактивен паяк и се сдобива със супер сили. Междувременно злият гений Кингпин разработва таен ядрен колайдер, който отваря портал към други вселени, от които в света на Майлс проникват различни версии на Спайдър-мен.