Още с премиерата си на голям екран у нас СПЕКТЪР се превърна в най-гледания филм от поредицата за Джеймс Бонд. Само за три дни над 38 хиляди души са гледали 24-я филм за известния агент на английските тайни служби. С близо 345 хиляди лв. приходи от първия уикенд тази лента изпревари дори 007 КООРДИНАТИ: СКАЙФОЛ, предишния фаворит на българските кинофенове.

В световния боксофис СПЕКТЪР също получи добри оценки от зрителите, като събра близо $300 милиона от премиерните си прожекции. Спекулациите, че това може да бъде последният път, в който Даниел Крейг влиза в ролята на Джеймс Бонд, със сигурност предизвикаха интереса на кинолюбителите. Лентата успя да извади киноиндустрията в САЩ от дупката, в която беше изпаднала след „най-лошия октомври от 2007 г. насам“ и само там събра $73 милиона.

СПЕКТЪР е вече в кината и IMAX.

За филма:

Загадъчно послание от миналото на Бонд го изпраща на лична мисия в Мексико Сити, а впоследствие и в Рим, където среща Лучия Шарра, красивата и забранена вдовица на скандално известен мафиот. Бонд прониква на тайна среща, където разбира за съществуването на зловеща престъпна организация, известна под името СПЕКТЪР.

Междувременно в Лондон, Макс Денби (Андрю Скот), новият директор на Центъра за национална сигурност, подлага на съмнение действията на Бонд и значението на оглавяваното от М (Ралф Файнс) MI6. Бонд тайно вербува Мънипени (Наоми Харис) и Кю (Бен Уишоу), които да му помогнат да открие Маделин Суон (Леа Сейду), дъщерята на неговия отколешен враг г-н Уайт (Йеспер Кристенсен), който може да се окаже ключът към разкриването на СПЕКТЪР. Като дъщеря на наемен убиец, тя разбира Бонд по-добре от мнозина други.

Приближавайки се все повече до сърцето на СПЕКТЪР, Бонд открива смразяваща връзка между себе си и врага, когото търси, изигран от Кристоф Валц.

Сам Мендес се завръща като режисьор на СПЕКТЪР, а Даниел Крейг се превъплъщава в ролята на Агент 007 за четвръти път. Продуценти на лентата са Майкъл Дж. Уилямс и Барбара Броколи, а сценарият е дело на