Премиерна дата в България: 11 ноември 2017г.

Производител: 20th Century FOX

Оригинално заглавие: Murder On The Orient Express

Времетраене: 114 мин

Режисьор: Кенет Брана

Сценарист: Майкъл Грийн

Оператор: Харис Замбарлукос

Музика: Патрик Дойл

Продуцент: Ридли Скот, Марк Гордън, Сайман

В ролите: Том Бейтман, Луси Бойнтън, Кенет Брана, Пенелопе Крус, Джуди денч, Уилям Дефо, Джони Деп, Дейзи Ридли, Мишел Пфайфър, Джош Гад, Оливия Колман, Дерек Джакоби и др.

Абсолютна криминална класика, УБИЙСТВО В ОРИЕНТ ЕКСПРЕС представя прочутия детектив Еркюл Поаро (Кенет Брана), който се опитва да разреши престъпление, превърнало се в едно от най-скандалните в историята.

След шокиращото убийство на богат бизнесмен в луксозен европейски влак, движещ се на запад в разгара на зимата, частният детектив Поаро трябва да използва всички свои запазени методи, за да разкрие кой от разнородната палитра пътници е убиецът, преди той или тя да убият отново.

Публикуван през 1934, романът на Агата Кристи Убийство в Ориент Експрес е определян за една от най-гениалните истории, създавани някога. Повече от 80 години след издаването му, романът си остава любим на нови поколения читатели. Зашеметяващото представяне на любимата мистерия от Кенет Брана със звезден актьорски ансамбъл и спираща дъха визия кани зрителите на най-напрегнатото пътуване с влак през живота им.