Новият филм на Стефан Командарев с близо 12 000 зрители само за две седмици в България

„В кръг“ на Стефан Командарев тръгна по кината в България на 8-и ноември и само за две седмици на екран вече е гледан от 11 320 зрители в страната, което е поредният успех на лентата. „Горди сме, че отново имаме филм, който се представя страхотно на фестивали („В кръг“ вече има 6 награди в чужбина и България), но също така привлича зрители в киносалоните. Очакванията ни са да достигнем „Посоки“, който беше гледан от над 50 000 зрители у нас“, споделя Стефан Командарев.

Освен успеха в България, „В кръг“ продължава с отличното си представяне в чужбина. Миналата седмица филмът беше представен в Стокхолм, Швеция. Следващите дни предстоят премиери на фестивалите в Хихон, Испания и Талин, Естония. „Отзивите навсякъде са положителни, а най-радостното е, че филмът вълнува както зрителите в чужбина, така и тези в България. Това означава, че сме успели да разкажем историята на киноезик, който е разбираем навсякъде по света“, допълва Командарев.

„В кръг“ е вторият филм от планираната трилогия след реализацията на „Посоки“. Той разказва историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София. В лентата ще видим Ирини Жамбонас, Павел Поппандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев–Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев–Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и др. Режисьор е Стефан Командарев, оператор Веселин Христов, сценаристи Симеон Венциславов и Стефан Командарев, продуценти Стефан Командарев и Катя Тричкова за „Арго Филм“. 

„В кръг“ e в кината в цяла България и се осъществява с медийната подкрепа на NOVA и подкрепата на ИА „Национален филмов център“, Столична община, фонд ЕВРОИМАЖ, Сръбски филмов център, Илиян Рангелов, КИА Моторс България и в партньорство със Синдикалната федерация на служителите на МВР.