NOVA застава зад новия филм на Командарев, затвърждавайки подкрепата си за българско кино

NOVA е официалният медиен партньор на новия проект на Стефан Командарев „В кръг“. Това е поредният български филм, зад който медийната група застава, като част от стратегията си за подкрепа на качествени родни продукции и развитие на филмовата индустрия в страната.

„Радваме се, че работим по новия български филм на Командарев заедно с доказан екип от професионалисти, които стоят и зад последния му филм, селектиран в Кан. Вярваме, че това е един от проектите, които ще се борят за награди на международни фестивали и ще пълнят кино салоните“, споделя Апостол Пенчев, главен директор "Съдържание" на Нова Броудкастинг Груп.

Във филма ще се включат и две от ключовите лица на NOVA - водещите на „Здравей България“ Аделина Радева и Виктор Николаев. Двамата ще играят себе си и ще съобщят новина, която ще се окаже ключова за героя на Асен Блатечки.

„Благодарим на NOVA, че застана до нас и ни подаде ръка във важен за нас момент. За финансирането в киното казват, че най-трудните пари са първите, но и с медийните партньори се оказва така“, споделя Стефан Командарев.

„В кръг“ е вторият филм от планираната трилогия след реализацията на „Посоки“. Заглавието ще разкаже историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София. По примера на първия филм и този също е сниман в един кадър за по-голямо въздействие и автентичност. В лентата ще видим Ирини Жамбонас, Павел Попандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев – Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев – Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и др. Режисьор е Стефан Командарев, оператор Веселин Христов, сценаристи Симеон Венциславов и Стефан Командарев, продуценти Стефан Командарев и Катя Тричкова за „Арго Филм“. Снимачният процес ще продължи до месец март 2019 година с прекъсвания.

„В кръг“ се осъществява с подкрепата на ИА „Национален филмов център“, фонд ЕВРОИМАЖ, Сръбски филмов център, Илиян Рангелов, КИА Моторс България и в партньорство със Синдикалната федерация на служителите на МВР.