Марвел обяви старта на снимките на DOCTOR STRANGE с участието на Бенедикт Къмбърбач („Игра на кодове“, „Стар Трек: Пропадане в мрака“), Рейчъл Макадамс („Обратен гард“), Майкъл Щулбарг („Стив Джобс“), Мадс Микелсен („Казино Роял“), Чуетел Еджиофор („12 години робство”) и носителката на „Оскар“ Тилда Суинтън („Майкъл Клейтън“, „Тотал щета“). Филмът, който излиза в България заедно със световната премиера на 4 ноември, е с режисьор Скот Дериксън („Дяволът в Емили Роуз“ и „Греховен“). DOCTOR STRANGE ще бъде сниман на локации в Лондон, Ню Йорк, Хонконг и Катманду, Непал.

DOCTOR STRANGE проследява историята на неврохирурга д-р Стефан Стрейндж, който – след ужасяваща автомобилна катастрофа – открива тайнствения свят на магията и паралелните измерения. Това е следващият филм от третия етап на Киновселената на Марвел. Целта на Етап 3 – в рамките на четири години и девет филма – е да представи на публиката нови герои и да продължи приключенията на любимците на феновете.

Базиран на героя от комиксите на Марвел, който се появява за първи път в “Strange Tales”, бр. 110, издаден през юли, 1963, DOCTOR STRANGE продължава линията на епични киноприключения, сред които „Железният човек“, „Железният човек 2“, „Тор“, „Капитан Америка: Първият отмъстител“, „Отмъстителите“, „Железният човек 3“, „Тор: Светът на мрака“, „Завръщането на първия отмъстител“, „Пазители на галактиката“, „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“, „Ант-мен“ и предстоящите „Първият отмъстител: Войната на героите“ (29 април 2016), „Пазители на галактиката 2“ (5 май 2017) и „Тор: Рагнарок” (3 ноември 2017).

Продуцент на DOCTOR STRANGE е Кевин Файги, а Луис Д‘Еспозито, Виктория Алонсо Чарлс Нюърт, Стефан Брусард и Стан Лий са изпълнителни продуценти.

DOCTOR STRANGE е в кината от 4 ноември 2016 на 3D и IMAX 3D.

Тази година Марвел продължи безпрецедентния си успех с „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“, който отбеляза втория най-силен отварящ уикенд с бокс офис от 191.3 милиона щ.д. Филмът стартира на първо място във всяка страна, в която е прожектиран, с международен бокс офис от 1.4 милиарда щ.д. През юли дебютира „Ант-мен”, който до момента е натрупал 518 милиона щ.д. в цял свят.

През 2014 „Пазители на галактиката“ спечели брутни 772.8 милиона щ.д. в световен мащаб, а „Завръщането на първия отмъстител“ – повече от 711 милиона щ.д. През 2013 Марвел продуцира мега хитовете „Тор: Светът на мрака“ и „Железния човек 3“ с приходи от съответно 644 милиона щ.д. и 1.2 милиарда щ.д. в световен мащаб. През 2012 „Отмъстителите“ постави рекорд за всички времена с бокс офис от тридневния отварящ уикенд в САЩ в размер на 207.4 милкиона щ.д. Брутната печалба на филма достигна над 1.5 милиона щ.д. по света, превръщайки се в най-печелившия филм на Дисни в САЩ и по света за всички времена.