Всичко в тази страна изглежда като от далечното бъдеще, но всъщност това е нашето най-близко „утре“. От 25 февруари на български език в превод на Жанина Драгостинова! 

В „Качестволандия“ (360 стр., цена: 20 лв., дизайн на корицата: Росен Дуков) цялостната организация на живота е насочена към максималното му оптимизиране: работата, свободното време, взаимоотношенията се ръководят от безпогрешни алгоритми. Компютрите решават какво да купуваме, кого да обичаме, за кого да гласуваме. Така човечеството ще бъде предпазено от непоправими грешки! Но защо у Петер Безработния все повече се усилва чувството, че нещо не е наред? Ако системата е така перфектна, както я представят, защо има дронове, страдащи от страх от летене, и сексроботи, които се борят с ерекционни смущения? Защо машините все повече заприличват на човеци, а хората – на машини? Накъде се е запътил нашият дигитален свят?

Марк-Уве Клинг (р. 1982 г.) е един от най-оригиналните и успешни съвременни германски писатели. Следва философия и театрознание. От 2003 г. е чест гост на берлинските сцени като кабаретен артист, автор и изпълнител на песни, участник (и победител) в поетически слам. Книгата му „Качестволандия“ (QualityLand, 2017) се превръща в международен бестселър и е удостоена с годишната германска награда за най-добър научнофантастичен роман. През 2020 г. е издаден вторият том – QualityLand 2.0. „Качестволандия“ е поразително визионерска, плашеща, но забавна дистопична сатира в традицията на Кърт Вонегът, Дъглас Адамс и Джордж Оруел.
 
- За представяне на книгата по радио и телевизия - [email protected] (Надежда Московска, 888 346 993)
- За допълнителна информация, откъси и други материали [email protected] (Юлия Петкова, 899 330 444) 

- За получаване на книгата по куриер или от книжарницата на ул. „Иван Вазов“ 36 - [email protected] (Деси Димитрова, 885 425 562) 

Тагове:
KNIGI