На 22 ноември излиза от печат новата книга на Радослав Парушев – „Изнасилени от чудеса”, или неоторизираната биография на „Ийгълс ъф Дет Метъл”!

В литературата след Маркес, общо взето, нямаше какво да се напише. Но после се появиха Умберто Еко, Мартин Еймис, Иън Макюън… А ето че изникна и неокласическият неомодернизъм на Радослав Парушев! Жестоко ироничен и тревожен вик за граничното състояние на модерния свят. Така че да оставим теорията на културолозите и да се фокусираме върху това, което авторът умее най-добре – разказването на истории.

Радослав Парушев е роден през 1975 г. в София. Завършва право в СУ „Св. Климент Охридски”. Творческата му биография включва сборниците с разкази „Никоганебъдинещастен”, „Project Gigamono”, „Животът не е за всеки”, „Смъртта не е за всеки“ и „Само за напушени”. Не по-малко предизвикателни са заглавията на романите му – „Преследване”, „Project Dostoevski”, „Отвътре”. Настоящата книга е свидетелство за безподобния му разказвачески стил – „кипящ”, сардоничен и многолик.

Всъщност „Изнасилени от чудеса” не е просто едно дидактично писмо на отчаян от всичко, което знае, баща до неговата невръстна дъщеря. Това е книга,  в която се сбъдват пророчества. Безпощадна пародия на ценностните разломи в днешната цивилизация, на съвременните форми на употреба на принципи и идеи. 

Елате да отбележим появата й на 5 декември в бар „Петък“! 

Междувременно можете да поръчате книгата с автограф от Радослав Парушев тук: https://www.ozone.bg/product/iznasileni-ot-chudesa/

https://www.book.store.bg/p268572/iznasileni-ot-chudesa-radoslav-parushev.html