Очаквайте физическото издание на фестивала в арт кината от 14 април

Изключително успешното онлайн издание на фестивала за документални филми, посветени на изкуството, Master of Art приключи вчера, а вече са ясни и победителите в гласуването на публиката.

Сред пълнометражните филми от тазгодишната селекция безспорен фаворит на зрителите е документалният филм "ЕЛИЪТ ЪРУИТ: ТИШИНАТА ЗВУЧИ ДОБРЕ" - Испания, Франция (2019), с режисьор. Адриана Лопес Санфелиу.

С наградата на публиката за късометражен филм пък е отличен

"ВЕРОКИО: СКУЛПТОР И ХУДОЖНИК ОТ РЕНЕСАНСОВА ФЛОРЕНЦИЯ" - Италия, Великобритания (2019), чиито режисьор е  Дейвид Хамър.

Гласуването беше активно до 12:00 часа днес (8 март 2021 г.) в сайта на фестивала.

Онлайн изданието на филмовия фестивал Master of Art се утвърди като важен елемент от провеждането на фестивала, с няколко десетки хиляди гледания на пълнометражни и късометражни филми. Огромният зрителски интерес дори предизвика удължаване на киномаратона с цяла седмица, като всички филми бяха достъпни през онлайн платформата Neterra.TV+.

Тазгодишното издание се открои с особено разнообразна и богата програма, като петте най-гледани филма са: "Модиляни и неговите тайни", "Ботеро", „Фелини срещу Висконти: дуел по италиански“, „Мис Ван Дер Рое - Павилион Барселона в две действия“ и "Клаудия Кардинале: Мистериозната".

Очакваме не по-малко вълнуващи заглавия и занапред! Следващата среща на вярната публика с единствения в Източна Европа фестивал за документално кино за изкуство е на 14 април 2021 г. в кино „Люмиер”, когато ще стартира изданието на фестивала с прожекции на живо в арт кината. „Люмиер”, заедно с НДК, са традиционен партньор и домакин на събитието от самото му създаване.