Петото поредно издание на ултра крос триатлона „Лъвско сърце” се организира при най-засилени мерки за безопасност. Състезанието ще се проведе на 5-ти септември, събота на плаж Перла в Приморско.

„Лъвско сърце“ е единственото по рода си състезание, което съчетава традиционните за триатлон етапи, но в по-различна обстановка и със сериозни дистанции от 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа планина и 21 км бягане около резерват Ропотамо.

Миналогодишният победител и световен шампион по ски ориентиране, Станимир Беломъжев – при мъжете, няма да защитава титлата си. При жените се очаква да има нов победител в отсъствието на трикратната победителка досега – Христина Козарева. При щафетите също се очаква да има изненади и нови рекорди в различните дисциплини на състезанието в присъствието на сериозна конкуренция от чужбина.

За втора поредна година ултра крос триатлон „Лъвско сърце” ще бъде придружен от съвместен спортен лагер с общността на Adidas Runners Sofia. Лагерът ще включва бегови упражнения, разтягане, съвети и практики за плуване в открито море и обход на вело-трасето. Всички занимания ще се водят от висококвалифицирани треньори и са напълно безплатни за участниците в Лъвско сърце. Програмата на лагера ще излезе през месец Август, периодът на провеждане е 29.08 - 05.09.2020 г.

Организаторите апелират всички желаещи да спазват дистанция и да избягват струпвания на плаж Перла в деня на състезанието, където ще бъде изграден Базов лагер „Лъвско сърце” със старт-финална и транзитна зона, за да наблюдават на живо старта и да станат част от емоцията на събитието.

За пет години „Лъвско сърце” се превърна в едно от най-атрактивните и тежки предизвикателства в българския спортен календар с трасе от 140 км, преминаващо през природните забележителности на Приморска Странджа и покрай 12 тракийски светилища. Състезанието съчетава спорта на открито с мистичната култура и природа на региона, а целта му е да събуди свръхчовешкото във всеки участник – неговото „лъвско“ сърце!

Организатори са Сдружение „Лъвско сърце“ с институционалната подкрепа на Община Приморско и патрона на събитието д-р Димитър Германо