Това лято интересните книги и свежият въздух вървят ръка за ръка. Кампанията Bosch Tiki Fans Roadshow 2019 е посветена на знанието и поощрява четенето на открито. Материалите и инструментите за изграждането на мобилни библиотеки са предоставени от Bosch, а участниците сглобяват собственоръчно подвижните читални. Стартът на проекта беше даден в Благоевград, а след това продължи във Враца и Карнобат. До момента събитията събраха над 100 доброволци, а общините се сдобиха с дарени къщички за знания. В тях вече намериха място десетки книги на разнообразна тематика.

Тази седмица инициативата продължава, а дестинацията е българското Черноморие. Днес, 18.07.2019 г. в 10:30 ч. централният вход на къмпинг Градина събра на открито желаещите да се включат в изграждането на мобилна библиотека на плажа. Освен необходимите материали и инструменти, организаторите са подготвили различни игри и много изненади за цялото семейство. Още на следващия ден, 19.07.2019 г., отново в 10:30 ч., поредната открита библиотека ще бъде изработена в близост до Кръглия бар на къмпинг Смокиня. А в събота, на 20.07.2019 г., Bosch събира своите фенове в База за водни спортове Аркутино, където модератор на събитието ще бъде любимецът от телевизионния екран Део. Участниците ще имат възможност да сглобят библиотека, както и да се включат в поредица водни приключения.

Роудшоуто ще завърши своята обиколка на 27.07.2019 г. в европейската столица на културата – Пловдив.

Изграждането на мобилна библиотека е само една от възможностите, които Bosch Електроинструменти – България предлага на своите фенове. Повече за артикулите и идеите за лятото може да научите на уебсайта: https://www.bosch.bg/, както и във FB страницата: /BOSCHFans