На 3 март отбелязваме Националния празник на България. С гордост ще празнуваме заедно, а именно с национални ритми и приповдигнато настроение. Българска народна музика ще ехти в мартенската неделна вечер в SOFIA LIVE CLUB.
Под звуците на традиционни родопски ритми от тържествени тъпани и гайди ще отбележим 141 години от Освобождението на страната ни от османско робство. Музика от дълбините на родопския фолклор ще звучи от сцената на най-добрия клуб за жива музика у нас. Преплитане на оригинални, автентични, цветни мелодии ще допринесат за магията в празничната вечер, а вокалът на народната певица Валентина Добрева ще ни отведе в дебрите на Родопа.
„ТЪПАНИ и ГАЙДИ“ съществуват от 2011 година. Родопският звук е заложен в основата на звученето, но е преплетен с тежък съпровод на австралийско диджериду и перуански кахон. В групата се срещат традиционни първобитни инструменти от три различни континента. Австралийското диджериду - най древният духов инструмент в света. Кахонът е древен ударен инструмент, роден в Южна Америка, Перу. Каба Гайдата е един от първите дървени духови инструменти, възникнали на Балканите. Музикантите стоящи зад проекта са: Валентина Добрева- вокал, Лазар Кермедчиев - каба гайда, Григор Лалов- каба гайда, Росен Росенов - каба гайда, Костадин Канев- каба гайда, Петър Йорданов (Бъни)- кахон и Георги Маринов Хорхе – диджериду.
Всички тези инструменти, плюс невероятният глас на Валентина, ще отнесат публиката през девет планини в десета, специални гости ще са фолклорна формация “КИПРИ”.
БИЛЕТИ: в мрежата на eventim.bg на цена 10 лева, на място в деня на концерта 15 лева