19 ЮНИ /ВТОРНИК/
На 19 юни от 16:30 часа в Литературен клуб „Перото” в НДК ще се проведе кръгла маса на тема: „Иновативни методи за представяне на културното наследство и управление на музеите в България и Западните Балкани”. Втората кръгла маса излиза от рамките на българските музеи, като разширява своите граници в района на Западни Балкани – основният фокус на Българското председателство на Съвета на ЕС. Във форума ще вземат участие музейни специалисти от България, Македония, Сърбия, Косово и Албания.

21 ЮНИ /ЧЕТВЪРТЪК/
Книгата на Георги Велев – „Български литературни загадки: Елин Пелин, Йордан Йовков, Емилиян Станев“ ще бъде представена в четвъртък (21 юни) от 18:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

23 ЮНИ /СЪБОТА/
„Падингтън става на 60“ в събота (23 юни) от 11:00 часа в Литературен клуб „Перото“. Прекрасният Падингтън се е появил на бял свят преди невероятните 60 години, благодарение на писателя Майкъл Бонд. Мечето обича празници и затова от издателство Agata-A са му устроим прекрасно парти. Елате и вие - ще има много изненади и разбира се сандвичи с мармалад.

На 23 юни от 16:00 часа в Литературен клуб „Перото” ви очаква вълнуваща среща с куклено-импровизационния моноспектакъл на Мануела Саркисян - „Джобни чародейства”. „Чародея е пазителка на изгубените приказки. Единствено, ако притежаваш чародейската комбинация, можеш да я видиш. Случи ли се това, то със сигурност не успяваш да преброиш колко точно джоба има тя. Последвай я, за да откриете приказка заедно и да се сдобиеш с таен магически дар”, споделя създателката на интерактивното представление Мануела Саркисян.

На 23 юни от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс ще се състои премиерата на най-новото представление на Ива Свещарова – „Съвършено розово”. Представлението отправя поглед към темата за женското тяло като обект, който търпи въздействия и субект, който въздейства. Изследвайки наложени стереотипи, клишета и свръх-еротизирани образи, „Съвършено розово“ отваря въпроси за удоволствието, желанието и еротичното обаяние.