28 ЮНИ /ЧЕТВЪРТЪК/
Balkan Fashion Week 2018 #MetropolitanEdition се завръща с ново издание от 25 до 28 юни. В крак с последните модни тенденции престижното модно събитие ще се състои на едни от най-красивите и впечатляващи локации на открито, в сърцето на нашата столица. Събитието е част и от културната програма на международния дигитален фестивал Webit.Festival Europe 2018 и се организира с подкрепата на Столична Община. На 28 юни от 11:00 до 17:00 часа Литературен клуб „Перото“ ще е домакин на инициативата Fashion Talk Day, в рамките на която Balkan Fashion Week организира лекции, уъркшопи и нетуъркинг за модни дизайнери и студенти.

29 ЮНИ /ПЕТЪК/
Юбилейният концерт на прочутия Ансамбъл „Александров” е на 29 юни (петък) от 20:00 часа в зала 1 на НДК. Академичният ансамбъл за песни и танци на Руската армия „Александров” отбелязва 90 години от създаването си с турне в много европейски страни. Концертите ще представят най-популярния репертоар от руски народни и военни песни и народни танци.

На 29 юни от 19:00 часа в зала 11 на НДК (кино „Люмиер Лидл”) ще се състои концертът на турския музикален ансамбъл „Тюмата”. Ансамбълът е с над 40-годишна история, която е неразривна част от популяризирането на древната музикална и танцова суфи традиция. Музикантите от „Тюмата” изпълняват традиционната суфи музика на класически инструменти.

30 ЮНИ /СЪБОТА/
За първи път в 130-годишната си история Кралски Концертгебау оркестър – Амстердам ще гостува в София. Концертът на легендарния оркестър е на 30 юни от 20:00 часа в зала 1 на НДК. Солист на вечерта ще бъде световноизвестният цигулар Веско Ешкенази, който от 18 години е концертмайстор в кралския оркестър. Диригент на концерта ще е маестро Даниеле Гати. Концертът на водещия европейски и световен оркестър е част от турнето „Кралският Концертгебау оркестър среща Европа“, включващо концерти в 28 европейски държави.

MegaDojo Sofia 2.0 – забавен тех ден за деца – 30 юни (събота) от 10:00 до 15:00 часа в зали 7, 8 и 9 в НДК. MegaDojo Sofia 2.0 е тех събитие за деца, което официално отбелязва закриването на Българското председателство на съвета на ЕС. Събитието е организирано от CoderDojo България и ДНК и се осъществява изцяло от доброволци. Входът е свободен, но само след предварителна регистрация на https://www.megadojo.org/, до изчерпване на свободните места. MegaDojo Sofia 2.0 e подходящо за деца между 7 и 13 години, техните родители и учители, които са готови да прекарат един вълнуващ ден, изпълнен с технологии, предизвикателства, креативност и забавление.


На 30 юни от 17:00 до 23:00 часа в Литературен клуб „Перото” ще има затворено събитие за посетители.


01 ЮЛИ /НЕДЕЛЯ/

На 1 юли, когато Австрия вече ще е поела Председателството на Съвета на ЕС, София изпраща символично послание да бъде продължен един от основните приоритети на Българското председателство – европейската интеграция на Западните Балкани. Това ще се случи с концерт под надслов „Музиката на Западните Балкани”. Събитието ще се проведе в парка зад НДК – новата открита сцена на Двореца от 19:00 ч. Достъпът до него е безплатен, а музиката ще бъде в изпълнение на формацията Western Balkans Band BG, създадена от емблематичния музикант Теодосий Спасов. Преди нея на сцената ще се качат музикантите от Спектрум и 4th Edition.