6 ЯНУАРИ /НЕДЕЛЯ/

В първата неделя на януари от 12 до 17:00 часа в Литературен клуб „Перото” ще бъде излъчено предаването „Библиотеката” на БНТ.

9 ЯНУАРИ /СРЯДА/

В сряда – 9 януари от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото” издателство „Труд” ще представи новата книга на проф. Боян Биолчев – „Преселението”.

10 ЯНУАРИ /ЧЕТВЪРТЪК/

В понеделник, в Литературен клуб „Перото” от 17:00 часа ще се проведе благотворително събитие на Травъл Мениджмънт.

11 ЯНУАРИ /ПЕТЪК/

Скандалният хит на италианския киномайстор Паоло Сорентино - „Те” - ще може да бъде видян в кино „Люмиер Лидл”на 11 януари от 19:00 часа, както и от 13 до 16 януари, отново от 19:00 часа.

Филмът, разкриващ противоречивата личност на бившия италиански премиер Силвио Берлускони, имаше само една прожекция в рамките на изминалата вече Киномания.

Разпространител е Националният дворец на културата, а филмът достига до зрителите с подкрепата на Италианския културен институт.

На 11 януари (петък) от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото” ще се проведе събитие на Зонта клуб „Света София”.

12 ЯНУАРИ /СЪБОТА/

В зала 11 (кино „Люмиер Лидл”) в НДК в събота на 12 януари ще се проведат лекции, организирани от сп. 8 в часовия диапазон 10:00-19:30 часа.

Същият ден (12 януари) от 11:00 часа Италианският културен институт ще представи детската книга „Шепа случки за доброто” от Анна и Енио Колосанте в Литературен клуб „Перото”.

Отново в „Перото” между 14:00 и 17:00 часа ще се проведе затворено събитие.

13 ЯНУАРИ /НЕДЕЛЯ/

В неделя на 13 януари в кино „Люмиер Лидл” по повод Деня на българското кино ще има ексклузивна прожекция на филма на Костадин Бонев – „Далеч от брега” от 16:30 часа. В продукцията участват: Пенко Господинов, Стефан Вълдобрев, Йоана Буковска-Давидова, Жорета Николова, Цветана Манева, Марий Росен, Антонио Димитриевски, Мая Новоселска, Луиза Григорова-Макариев, Вела Петрова.

На 13 януари от 13:00 часа в Литературен клуб „Перото” ще се състои концерт на Музикална къща „Като в приказките”.

15 ЯНУАРИ /ВТОРНИК/

Във вторник – 151 16, 18 и 19 януари от 19:30 часа в ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс ще можем да видим спектакъла „Добре дошли в България”. На фона на продължаващата бежанска криза в Европа новият проект на "36 маймуни" изследва границата между патриотизма и национализма, предела на здравословната толерантност и съчувствие, лицето и гърба на българската идентичност днес. Автори са Здрава Каменова и Гергана Димитрова, а съавтори - Елена Шопова, Петър Мелтев, с подкрепата на Василена Василева.

Отново във вторник писателят Алек Попов ще представи книгата си „Спътник на радикалния мислител”. Събитието ще е от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото”.

16 ЯНУАРИ /СРЯДА/

На 16 януари от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото” ще се състои и представяне на антология на съвременната португалска поезия, представена от Издателство „ДА”.

17 ЯНУАРИ /ЧЕТВЪРТЪК/

На 17 и 18 януари от 20:00 часа, на 19 януари от 16:00 и 20:00, както и на 20 януари от 14:00 и 18:00 часа зрителите в зала 1 на НДК ще се насладят на невиждан спектакъл - The Illusionists Live - Direct from Broadway. Удивителното шоу представя най-добрите илюзионисти в света - Luis De Matos (Мастърът / The Master Magician), James More (Измамникът / The Deceptionist), Enzo (Незабравимият / The Unforgettable), Andrew Basso (Измъкващият се / The Escapologist), Yu Ho-Jin (Манипулаторът / The Manipulator), Kevin James (Изобретателят / The Inventor) и Sos & Victoria (Трансформиращите се / The Transformationists). До момента милиони хора по света са видели изпълненията им в продукцията, която представя невероятните им таланти заедно на сцената. Зрители от цял свят станаха свидетели на изумителни трикове и илюзии, левитация, четене на мисли и изчезване, а смаяните бяха от всички възрастови групи.

В четвъртък – 17 януари в кино „Люмиер Лидл” от 19:00 часа публиката ще може да види прожекция на филма „3100 мили”.

Отново в четвъртък в Литературен клуб „Перото” от 17:00 часа ще бъде представена кампанията на медийна група 24 часа – „Образование 4.0”. Инициативата е е съвместна кампания на вестник “24 часа” и VIVACOM за дигитализация на българското образование. Тя се основава на разбирането, че българските деца са много активни в интернет и това не е пречка, а възможност за подобряване на учебния процес. Техните навици за онлайн комуникация и използване на глобалната мрежа могат да бъдат използвани като база за постепенно пренасочване на учебния процес в новата дигитална среда.

19 ЯНУАРИ /СЪБОТА/

Концерт на Фондация „Българско танцово изкуство” ще може да види публиката на 19 януари – събота в зала 11 (кино „Люмиер Лидл”) от 19:00 часа.

В събота в зала 4 от 10:00 до 16:00 часа ще се проведе медицински семинар на компанията за здравословен начин на живот „Каливита”.

20 ЯНУАРИ /НЕДЕЛЯ/

В неделя – 20 януари от Литературен клуб „Перото” между 12:00 и 17:00 часа отново ще бъде излъчено предаването „Библиотеката” на БНТ.

А час по-късно (18:00 часа), отново в клуб „Перото”, Славина Петкова ще представи новата си книга.

21 ЯНУАРИ /ПОНЕДЕЛНИК/

Хитовият моноспектакъл на Театър 199– „Чамкория”, по романа на Милен Русков, ще се играе на сцената на Театър Азарян от 19:30 часа на 21 януари. Режисьор на постановката е Явор Гърдев, спектакълът е с участието на Захари Бахаров. Билетите са изчерпани!

Отново в понеделник, 21 януари, в зала 11 (кино „Люмиер Лидл”) между 17:00 и 20:00 часа ще се проведе конкурсът Евтимиев ученик“ на 41 ОУ „Св. Патриарх Евтимий“.

На 21 януари в Клуб 1 от 18:30 часа ще се състои представяне на книгата на Явор Милушев "Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира".

22 ЯНУАРИ /ВТОРНИК/

Във вторник – 22 януари в зала 6 ще се проведе журналистически семинар на „Интелдей”.

Също на 22 януари от 19:00 часа зрителите в Театър Азарян ще могат да се забавляват с магичния спектакъл „Кралят Елен” с режисьор Анастасия Събева. Постановката е с участието на Августина-Калина Петкова, Борис Кашев, Боян Арсов, Веселин Петров, Елена Нацариду/Елена Иванова, Ненчо Костов и Стелиан Радев, Весела Петрова.

Във вторник – 22 януари от 13:00 до 16:00 часа в Литературен клуб „Перото” има затворено събитие.

Отново във вторник от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото” ви очаква първият по рода си акустичен концерт за три арфи – „Арфата разказва”. Солистките Кохар Андонян, Илияна Селимска и Весела Тричкова се събират за първи път като трио и обещават един наистина вълнуващ концерт. Програмата ще включва произведенията на Марсел Турние – „На разсъмване”, 4 прелюда; Габриел Вердал – 2 пиеси за арфа; Анриет Рение – „Пиниите от Шарлен”, „Ручеят”; Бернар Андрес – „Диади”, „Подправки”; Карлос Салседо – „Песен в нощта”; Исак Албенис – „Гранада” и Енрике Гранадос – Хота.

23 ЯНУАРИ /СРЯДА/

В сряда, 23 януари публиката в кино „Люмиер Лидл” ще може да види предпремиерна прожекция на филма „Може ли да убиваш” с режисьор Иван Ничев. Филмът е с начален час 19:00 часа.Седем млади българи, жители на Видин, решават да станат платени рейнджери,за да се спасят от беднотията в малкия Дунавски град. Подготовката им с тренировки, учения и военни „маневри“ събужда много смях, но и размисъл за верските войни и съдбата на Европа и света. С участието на:Ясен Попов,Ивайло Драгиев,Николай Върбанов,Живко Джуранов,Иво Йончев,Александър Кънев,Атанас Найденов, Софи Маринкова и др.

На 23 януари от 19:30 часа в ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс публиката ще може да гледа спектакъла „Пътуване към ада”. Адът е експериментална хипотеза за форма на живот. Той разкрива ада не като неизбежност, а като необходимост. Пътуването към ада е пътуване към себе си. Адът не предстои. Адът вече се е случил. Адът е тук и сега. Режисьор на спектакъла е Ани Васева, текстът е на Боян Манчев, а музиката на Константин Марков.

Книгата „Майко мила” на Елисавета Белобрадова ще бъде представена в сряда – 23 януари в Литературен клуб „Перото” от 18:30 часа. С куп съвети, конкретни дестинации, легенди и предания ще ви залеят Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова на представянето на най-забавния наръчник за пътуване с деца.

24 ЯНУАРИ /ЧЕТВЪРТЪК/

На 24 януари в зала 1 на НДК от 10:00 часа ще бъдат връчени дипломите на възпитаниците на Медицинска академия – София.

В четвъртък, 24 януари, в зала 11 (кино „Люмиер Лидл”) Китайският културен институт ще представи спектакъл на трупа от Китай.

26 ЯНУАРИ /СЪБОТА/

„Несеминарът” с лектор Юли Тонкин ще се състои на 26 януари в зала 1 от 10:00 часа. По време на събитието публиката ще научи как да има повече енергия, как да подобри психиката си, как да открие ризванието си, как да управляваш Ффинансите си, как да има повече време, как да подобри отношенията си с околните и комуникацията с тях.

Среща на студенти, които учат в Холандия организира „Юнифай” - официален представител на холандските университети в Литературен клуб „Перото”. Срещата ще се проведе между 18:00 и 20:00 часа в събота – 26 януари.

29 ЯНУАРИ /ВТОРНИК/

Във вторник – 29 януари от 18:30 часа морски бури, пиратски битки, тайнствени съкровища и много приключения чакат зрителите в Театър Азарян в спектакъла „Островът на съкровищата” с режисьор Анастасия Събева. Постановката е създадена по популярния приключенски роман на Робърт Луис Стивънсън и е със специалното участие на Христо Мутафчиев.

„Тотална щета” ще покаже ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс на 29 януари от 19:30 часа. „Тотална щета“ е комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти. Животът е преразход на енергия, енергия, която не се преобразува никога - косматите тела на нашите афекти, нашите космати любимци, нашите космати двойници. Към този преразход, до тотално изнемогване, е устремена и „Тотална щета“.

Автор и режисьор на спектакъла е Ани Васева, драматург - Боян Манчев, художник - Георги Шаров, музиката е дело на Константин Марков.

„Тотална щета” е с участието на Леонид Йовчев и Галя Костадинова.

30 ЯНУАРИ /СРЯДА/

В зала 3 и зала 7 на датите 30, 31 януари и 1 февруари ще се проведе пресконференция, организирана от Ивент Дизайн.

На 30 януари зрителите ще имат възможността да видят дебютния режисьорски спектакъл на Илко Ганев „Апарт”. Чрез проекта си режисьорът отдава почит на значими театрални фигури от родната сцена. Представлението е от 19:00 часа в новото алтернативно пространство на Театър Азарян – сцена Backstage.

31 ЯНУАРИ /ЧЕТВЪРТЪК/

На 31 януари от 18:30 часа в Театър Азарян ще се играе спектакълът „Аз, Сизиф” с участието на талантливия актьор Стоян Дойчев, режисура и драматургия – Веселка Кунчева, а впечатляващата визуална среда от сценографски идеи е на Мариета Голомехова. Текстът в спектакъла е озвучен с гласа на Леонид Йовчев.

В четвъртък, 31 януари, Кристин Красимирова ще представи своя стихосбирка в Литературен клуб „Перото” от 18:30 часа.

„Произведени за щастие” ще се играе в ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс в четвъртък – 31 януари от 19:30 часа. Идеата, реализацията и изпълнението на проекта е на Ива Свещарова. Драматург е Ивана Ивкович от Хърватия, музиката е на Емилиян Гацов – Елби.